Foto: Arhivă

Compania de stat ROMARM a produs patru milioane de măști și așteaptă să le vândă

Compania românească de stat ROMARM, din domeniul industriei de apărare, a produs patru milioane de măști anti - Covid și așteaptă să le vândă.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 08.02.2021 - 20:45

Compania românească de stat ROMARM, din domeniul industriei de apărare, a reușit să producă, de la declanșarea pandemiei, circa patru milioane de măști anti - Covid.

Această idee a fost pusă în practică la începutul pandemiei, când România și multe alte țări aveau nevoie acută de măști, iar drept urmare prețul acestora crescuse exploziv.

Măștile furnizate de ROMARM au fost de bună calitate, lucru demonstrat de faptul că, până acum, ROMARM a vândut 230.000 bucăți unor ambasade cu sediul în România, unor firme private, precum și Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Potrivit site-ului https://mainnews.ro, de la începutul lunii aprilie 2020 și până în prezent, compania ROMARM a produs, în regim de omologare a produselor și testare a liniilor de fabricație, în vederea trecerii la producția de masă, două tipuri de măști de față de unica folosință. Acestea sunt tip 3 PLY (aproximativ 4 milioane bucăți) și tip N 95/FFP 2 (aproximativ 40.000 de bucăți).

Recent, ROMARM a primit patru linii noi de producție a măștilor, de la un furnizor din China.

Investiția efectivă este a Companiei Naționale Romarm SA. Achiziția s-a făcut cu fonduri obținute prin credit bancar în valoare de aproape 686.000 de dolari și nu din fonduri publice, a precizat coompania ROMARM.

Comentarii