Transportorul Piranha 5 (Foto: http://fighting-vehicles.com)

Comisiile parlamentare au avizat bugetul MApN: 2 la sută din PIB. Ce va cumpăra Armata în 2018

Comisiile reunite de apărare din Camera Deputaților și Senat au avizat favorabil, marți, cu unanimitate, bugetul Ministerului Apărării Naționale pentru anul 2018, informează Agerpres.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 12.12.2017 - 12:09

"Discutăm despre o nouă alocare a 2% din PIB și pentru anul 2018. Până la urmă, în felul acesta, România arată că își asumă obligațiile pe care le-a avut în urma Summitului NATO din 2014 din Țara Galilor și că duce mai departe proiectul acesta prin care va aloca 2% din PIB pe cel puțin 10 ani începând cu 2017", a declarat ministrul Apărării, Mihai Fifor, la ședința comisiilor.

Potrivit acestuia, anul 2017 se încheie la nivelul MApN cu o execuție bugetară "foarte bună".

"Sperăm ca săptămâna viitoare să finalizăm ceea ce ne-am propus, în speță inclusiv programul pentru transportoarele blindate 8X8 Piranha 5, să finalizăm negocierea și să putem efectua plata în avans pentru primele 36 de transportoare, care ar intra în România anul viitor. Ideea era că, deși foarte multă lume probabil că s-a îndoit, s-a întrebat dacă MApN va reuși să cheltuie cei 2%, răspunsul este afirmativ. Da, MApN face această execuție bugetară și își îndeplinește obligațiile pe care și le-a asumat atunci când Parlamentul României a alocat prin aprobarea bugetului de stat ministerului nostru 2% din PIB", a spus Fifor.

Ministrul a precizat că bugetul propus pentru MApN în 2018 este în sumă totală de 18.164, 891 milioane de lei, echivalentul a circa patru miliarde de euro.

Comentarii