13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăEconomieCNAIR pregătește licitația pentru drumul expres Piatra-Neamț - Bacău

CNAIR pregătește licitația pentru drumul expres Piatra-Neamț – Bacău

Ministrul Transporturilor a subliniat că execuţia drumului va fi realizată din fonduri europene nerambursabile.

“Documentaţia va fi ridicată pe SEAP în luna martie, pentru studiul de fezabilitate. Nu vreau să fac exerciţii de imagine, nu îmi stă în fire, dar ţin la termene şi fiecare entitate care îşi asumă un termen să şi-l asume. Acesta este termenul asumat de domnul director Narcis Neaga (director CNAIR – n.r.). Aşteptăm să vedem concretizarea propriu-zisă a acestui obiectiv”, a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Răzvan Cuc a mai spus că va fi reabilitat şi drumul naţional DN15 între Bicaz şi Poiana Largului.
“Avem o soluţie care vine în ajutorul locuitorilor de pe raza acestui drum. Era gândită modernizarea şi reabilitarea drumului, dar au fost constatate 38 de puncte de calamităţi. Valoarea modernizării este de 284 milioane lei, iar cea a calamităţilor de 330 milioane lei, net superioară reabilitării. Am optat de comun acord ca săptămâna viitoare să demareze procedurile de invitaţii pentru firme pentru lucrări pe calamitate, este o procedură mult mai rapidă decât pentru modernizare, unde pot apărea contestaţii la licitaţii. Termenul de execuţie şi remediere a calamităţilor este de 6 luni”, a precizat ministrul Transporturilor.

Totodată, ministrul Răzvan Cuc a adăugat că, anul acesta, va fi ridicată pe SEAP documentaţia pentru atribuirea lucrării de modernizare a podului de la Girov şi va continua modernizarea podului de la Preluca, ambele fiind situate pe drumuri naţionale.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, a precizat că drumul expres va fi unul nou, nefiind vorba de extinderea actualului drum naţional de la Piatra-Neamţ la Bacău.

“Acest drum va face legătura cu centura Bacăului şi se va conecta la Coridorul 9. Pe drumurile naţionale din Neamţ se fac investiţii mari, importante pentru economia judeţului. Suntem un judeţ turistic şi avem nevoie de o infrastructură bună. Vom reabilita 90 la sută din drumurile judeţene. Dacă şi drumurile naţionale vor fi reabilitate, vom avea o infrastructură bine pusă la punct”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc este prezent, vineri, la Piatra-Neamţ, alături de directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, şi, împreună cu preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, efectuează o vizită în teren pe drumul naţional Bicaz – Poiana Largului şi pe drumul naţional Piatra-Neamţ – Bacău. 

Cele mai citite

Litoralul românesc are o nouă stațiune: Mamaia Nord

Plajele naturale largi, cu nisip fin, spațiile de cazare noi sau proaspăt renovate, evenimentele pregătite special pentru sezonul 2024 și o gamă extrem de...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Ciolacu, despre o eventuală înlocuire a candidatului Cîrstoiu cu Negoiță. Ce a stabilit cu Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat...
Ultima oră
Pe aceeași temă