CNAIR pregătește licitația pentru drumul expres Piatra-Neamț - Bacău

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, în luna martie, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va publica pe SEAP documentaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate al unui drum expres de la Piatra-Neamţ la Bacău.

Share

George Dumitrescu 0 comentarii

Actualizat: 01.03.2019 - 14:52

Ministrul Transporturilor a subliniat că execuţia drumului va fi realizată din fonduri europene nerambursabile.

"Documentaţia va fi ridicată pe SEAP în luna martie, pentru studiul de fezabilitate. Nu vreau să fac exerciţii de imagine, nu îmi stă în fire, dar ţin la termene şi fiecare entitate care îşi asumă un termen să şi-l asume. Acesta este termenul asumat de domnul director Narcis Neaga (director CNAIR - n.r.). Aşteptăm să vedem concretizarea propriu-zisă a acestui obiectiv", a declarat ministrul Transporturilor.

Ministrul Răzvan Cuc a mai spus că va fi reabilitat şi drumul naţional DN15 între Bicaz şi Poiana Largului.
"Avem o soluţie care vine în ajutorul locuitorilor de pe raza acestui drum. Era gândită modernizarea şi reabilitarea drumului, dar au fost constatate 38 de puncte de calamităţi. Valoarea modernizării este de 284 milioane lei, iar cea a calamităţilor de 330 milioane lei, net superioară reabilitării. Am optat de comun acord ca săptămâna viitoare să demareze procedurile de invitaţii pentru firme pentru lucrări pe calamitate, este o procedură mult mai rapidă decât pentru modernizare, unde pot apărea contestaţii la licitaţii. Termenul de execuţie şi remediere a calamităţilor este de 6 luni", a precizat ministrul Transporturilor.

Totodată, ministrul Răzvan Cuc a adăugat că, anul acesta, va fi ridicată pe SEAP documentaţia pentru atribuirea lucrării de modernizare a podului de la Girov şi va continua modernizarea podului de la Preluca, ambele fiind situate pe drumuri naţionale.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ionel Arsene, a precizat că drumul expres va fi unul nou, nefiind vorba de extinderea actualului drum naţional de la Piatra-Neamţ la Bacău.

"Acest drum va face legătura cu centura Bacăului şi se va conecta la Coridorul 9. Pe drumurile naţionale din Neamţ se fac investiţii mari, importante pentru economia judeţului. Suntem un judeţ turistic şi avem nevoie de o infrastructură bună. Vom reabilita 90 la sută din drumurile judeţene. Dacă şi drumurile naţionale vor fi reabilitate, vom avea o infrastructură bine pusă la punct", a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc este prezent, vineri, la Piatra-Neamţ, alături de directorul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, şi, împreună cu preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, efectuează o vizită în teren pe drumul naţional Bicaz - Poiana Largului şi pe drumul naţional Piatra-Neamţ - Bacău. 

Comentarii