24.1 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

Cîțu spune că PNDL 3 nu va mai exista

Cîțu a fost întrebat despre un posibil PNDL 3, în valoare de 40 miliarde lei despre care a vorbit Ludovic Orban, pentru anul care vine.

„Nu mai facem PNDL. Acest program este cel prin care se vor finanţa drumuri, canalizare, gaze. Sunt programe care vor fi targetate exact acolo unde investiţiile au şi profitabilitate prin Compania Naţională de Investiţii. Mai sunt câteva modificări, dar investiţiile pe care le facem sunt investiţii profitabile, nu doar de dragul de a le face”, a explicat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat că în CNI sunt proiecte de 7 miliarde de lei și dacă vor exista mai multe proiecte se vor găsi surse de finanțare. „În CNI avem deja proiecte de 7 miliarde de lei şi pornim de aici. Putem să avansăm orice cifră vrem: 80 de miliarde, 90 de miliarde. Putem să avansăm ce vrem noi, dar astăzi şi ceea ce putem să finanţăm în momentul acesta prin buget avem 7 miliarde de lei în CNI, acestea sunt proiectele, nu sunt mai multe. Dacă se vor depune mai multe proiecte bineînţeles că vom găsi surse de finanţare. Am spus că nu trebuie să rămână nicio comună, niciun oraş din România nedezvoltat, mai ales cele care nu pot să acceseze fonduri europene. Acea cifră este fundamentată de ceea ce avem. Repet, aş putea să spun orice altă cifră – 60 de miliarde ca să fie mai mult decât 40, dar nu ajută pe nimeni. Astfel de promisiuni făcea PSD de fiecare dată”, a afirmat Florin Cîţu, marți, la Parlament.

Ultima oră
Pe aceeași temă