18 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăEconomieCîţu: Economia României va avea o altă structură după această perioadă

Cîţu: Economia României va avea o altă structură după această perioadă

“Este un mix. (în comportamentul companiilor n.r.) Primesc de la companii că o parte dintre cetăţeni vor merge în şomaj tehnic, dar tot aceleaşi companii vor şi linii de credit. E clar că sunt mulţi manageri care văd oportunităţi.

Deja avem câteva exemple de companii în România care au schimbat sau au adăugat la linia de producţie şi producţia de măşti şi alte materiale. Există o cerere foarte mare pentru producţia de dezinfectanţi.

Este clar că sunt companii care pot să beneficieze de această perioadă şi noi le ajutăm. Sunt în acelaşi timp companii care văd şi perioada de după şi sunt oferte pentru investiţii.

Eu zic că aceste linii de creditare sunt foarte bine venite şi ar trebui să se uite toţi cei care vor să investească în acest moment la ele, pentru că reprezintă o oportunitate. Trebuie să continuăm să construim acest proces de capitalizare.

Binenţeles că economia va avea altă structură după ce trece această perioadă, asta este, dar va fi o structură poate mai sănătoasă pe termen lung şi o structură care ne va ajuta să fim şi noi, poate, între primele economii din Europa după această perioadă”, a precizat Cîţu.

Cele mai citite

Introducere în lumea lansetelor feeder

Pescuitul la feeder a devenit una dintre cele mai apreciate tehnici de pescuit în rândul pescarilor profesioniști și amatori din România. Atracția pentru această...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Jens Stoltenberg: România are un rol esențial în apărarea flancului estic al NATO

România este esențială pentru apărarea flancului estic al NATO, a spus Jens Stoltenberg, șeful NATO, după discuția avută marți cu președintele Klaus Iohannis, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă