Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Inquam Photos

Cîțu: Creșterea pensiilor cu 40 la sută ar fi un dezastru, singura majorare posibilă e 10 la sută

O majorare a pensiilor cu 40 la sută în această perioadă de criză economică ar reprezenta un dezastru pentru România, a declarat, joi, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, la un post de televiziune.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

03.07.2020 - 00:04

Din cauza acestui context economico-social dificil, singura majorare a pensiilor care poate fi susținută în acest an de statul român este de 10 la sută, a declarat ministrul Florin Cîțu.

"Nu este doar un lucru populist ceea ce facem, această creştere de 10 la sută, este şi o datorie morală. Dar acest 10 la sută este ce se poate face acum", a explicat ministrul Florin Cîțu.

Tot potrivit acestuia, "40 la sută era un risc major pentru stabilitatea economică într-o perioadă de creştere economică cu 4 la sută. Într-o perioadă de criză economică globală, aşa ceva este dezastru pentru România".

Comentarii