24.6 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Citizen Lab, ONG canadian, a dezvăluit operațiuni de hacking a firmei indiene BellTrox

Bătăliile de informații corporative din Kazahstan sunt din nou în presă în urma dezvăluirilor ONG-ului canadian CitizenLab din iunie despre operațiunile de piratare pentru închiriere de către firma indiană BellTrox.

Potrivit surselor intelligenceonline, compania a fost angajată pentru a desfășura o campanie de e-mail de tip phishing care viza familia lui Mukhtar Ablyazov, în special soția și cei doi copii ai săi.

Kazahstanul și banca sa, BTA Bank, continuă să mobilizeze o serie de companii de investigații private în căutarea oligarhului decăzut. Arcanum Global Intelligence și compania-mamă RJI Capital încă lucrează la cazul guvernului kazah de la Washington și Londra scrie intelligenceonline.
 
BellTrox a adoptat nu numai modul de operare al pionierului indian hacking-to-hire Appin Security, ci și clienții săi. Directorul BellTrox, Sumit Gupta, a fost anterior cu Appin, al cărui fondator Rajat Khare s-a mutat de atunci în Luxemburg și s-a reinventat ca investitor tehnologic. Appin a lucrat inițial pentru ginerele lui Ablyazov, Ilyas Khrapunov, în lupta împotriva guvernului kazah, înainte de a schimba partea.
 
Alte operațiuni de hacking care au fost urmate de scurgeri de informații sunt examinate pentru eventuale legături cu Belltox, inclusiv lupta recentă pentru putere a prinților din Ras Al Kaimah (unul dintre cele 7 Emierate Unite – UAE). La fel ca Appin, Belltrox a fost o mană cerească pentru unele firme de informații și de afaceri, oferind acces la prețuri reduse la conturile de e-mail ale adversarilor în luptele comerciale sau de influență.
 
Anul trecut, investigatorul privat Aviram Azari a fost arestat la New York pentru că ar fi servit ca intermediar între avocații occidentali și anchetatorii privați și compania indiană. Fostul ofițer Tsahal Azari, care conduce Hawk Azari cu sediul în Haifa și este membru al World Association of Detectives (WAD), este aproape de Amit Forlite, un anchetator privat a cărui firmă Gadot a rămas pentru moment sub radar.

Ultima oră
Pe aceeași temă