16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021

China interzice tranzacțiile cu criptomonede. Valoarea Bitcoin a scăzut imediat după anunț

Banca centrală a Chinei a declarat vineri că toate tranzacțiile legate de criptomonede sunt ilegale în țară și trebuie interzise, ​​invocând îngrijorări legate de securitatea națională și „siguranța activelor oamenilor”.

Directiva de vineri este cea mai recentă acțiune întreprinsă de Beijing în represiunea sa continuă asupra tranzacționării și exploatării criptomonedelor.

Aceste acțiuni au provocat schimbări majore în valorile criptomonedelor populare care au fost deja martorii unei scăderi de la recordurile stabilite la începutul acestui an.

În luna mai, Consiliul de Stat al Chinei a ordonat reprimarea minelor criptografice din țară, deoarece activitatea consumă cantități masive de energie, despre care Beijingul crede că va împiedica încercările sale de a reduce emisiile de carbon.

Banca centrală a declarat că criptomonedele, inclusiv Bitcoin și Tether, nu pot fi circulate pe piață, deoarece nu sunt monede fiduciare. Creșterea utilizării criptomonedelor a perturbat „ordinea economică și financiară” și a determinat o proliferare a „spălării banilor, strângerea ilegală de fonduri, fraudă, scheme piramidale și alte activități ilegale și infracționale”, conform reprezentanților băncii centrale a Chinei.

Guvernul chinez va „controla cu hotărâre speculațiile valutare virtuale, activitățile financiare și comportamentele necorespunzătoare pentru a proteja proprietățile oamenilor și a menține ordinea economică, financiară și socială”, a declarat Banca Populară Chineză într-un comunicat.

Mișcarea a început deja să provoace panică în rândul comercianților de cripto, reducând prețul bitcoinului și al altor monede. Bitcoin a scăzut cu 5,5% în momentul anunțului făcut de Banca Centrală a Chinei.

China, care găzduiește unele dintre cele mai mari servicii de minerit criptografic din lume, urmărește și aceste afaceri. Comisia Națională de Dezvoltare și Reformă a declarat că lansează o curățare la nivel național a minelor de criptomonede – o sarcină pe care a spus că este „imperativă”.

Ultima oră
Pe aceeași temă