20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeEconomieCheltuielile pentru haine bărbăteşti au trecut de un miliard de euro

Cheltuielile pentru haine bărbăteşti au trecut de un miliard de euro

Piaţa e cu circa 30% mai mică decât cea pentru femei, unde numărul de magazine şi de retaileri dedicaţi este mai mare.

 

Euromonitor: Bărbaţii îşi cumpără acum produse mai scumpe

Conform unei analize a companiei de cercetare de piaţă Euromonitor, în contextul în care salariul mediu a crescut şi odată cu el şi puterea de cumpărare, bărbaţii români s-au orientat către produse mai scumpe.

Pe piaţa din România sunt active peste 200 de firme de îmbrăcăminte, încăţăminte şi îngrijire personală. Analiştii şi executivii din domeniu afirmă că în România numărul de retaileri este comparabil cu cel de pe pieţele dezvoltate, pentru că românii sunt pasionaţi de modă şi sunt dispuşi să dea bani pe haine şi pantofi în comparaţie cu vecinii cehi şi polonezi, deşi salariile sunt la jumătate.

An de an, în România se cheltuie pe haine şi încălţăminte peste 4 miliarde de euro, conform celor mai recente date.

 

Bărbaţii câştigă mai mult decât femeile

„Bărbaţii câştigă mai mult decâ femeile, fiind totodată cei care cheltuie mai mult. Nu cumpără mai multe produse, ci mai scumpe, brandul fiind un argument important“, spun analiştii Euromonitor. 

Pe fondul unui interes crescut al bărbaţilor pentru haine, există tot mai mulţi retaileri specializaţi care deschid magazine aici. „Diversitatea modelelor şi schimbările rapide de colecţii sunt motoarele de vânzări pentru retailerii fast-fashion. Zara (parte din grupul Inditex) şi H&M sunt locul unu şi respectiv doi în piaţa de modă pentru bărbaţi după valoarea vânzărilor“, potrivit Euromonitor.

Ambele magazine au o segmentare clară între departamentele de femei şi bărbaţi, dar oferă cuplurilor şi familiilor cu copii (având şi haine pentru cei mici) posibilitatea să facă simultan cumpărături.

Piaţa îşi va continua trendul ascendent, însă ritmul va încetini chiar şi sub 1% în următorii patru ani, conform estimărilor, semn că se apropie de maturitate, spune Mediafax.

Cele mai citite
00:01:48

Soldatul Travis King e în custodia SUA după ce Coreea de Nord l-a expulzat

Soldatul Travis King, care a intrat în Coreea de Nord în iulie, este în custodia SUA și se îndreaptă spre casă, după ce a...

Viol în tabăra AUR: Printre violatorii fetei de 17 ani s-ar afla și un DEPUTAT

Apar noi informații în cazul fetei violate de un grup de membri AUR, la școala de vară a partidului. Se pare că unul...

Cei doi profesori suspectaţi de trafic de droguri, arestaţi preventiv pentru 30 de zile. Sunt considerați capii rețelei de mare risc

Potrivit deciziei instanţei, măsura arestului preventiv este valabilă până pe 26 octombrie inclusiv şi se poate prelungi. Măsura poate fi însă contestată de...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies