23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCFR SA vrea Modernizarea Gării de Nord, în parteneriat public - privat

CFR SA vrea Modernizarea Gării de Nord, în parteneriat public – privat

Conform programului, printre măsurile care vor contribui la implementarea noului program de investiţii se află: reducerea la jumătate a perioadei de analiză a documentaţiilor depuse în cadrul procedurilor de licitaţii publice, desemnarea ofertei câştigătoare pentru modernizarea sub-secţiunilor Braşov – Apaţa şi Caţa – Sighişoara, semnarea contractului pentru începerea lucrărilor de ‘Dublare a liniei de cale ferată între staţiile Mogoşoaia şi Baloteşti’, parte integrantă a proiectului “Modernizarea liniei Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti’, precum şi modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferată, situate la intersecţia cu drumurile naţionale şi drumurile europene, prin montarea de bariere automate.

De asemenea, planurile includ pregătirea unui proiect de modernizare a Gării de Nord în parteneriat public-privat, creşterea vitezei de circulaţie pe reţeaua feroviară, prin lucrări de ridicare a restricţiilor de viteză pe toate magistralele de cale ferată, creşterea nivelului de dotare şi a gradului de tehnologizare a operaţiilor de întreţinere şi reparaţii, prin achiziţia de utilaje noi pentru lucrări de întreţinere şi reparaţii curente, utilizarea eficientă a forţei de muncă la nivelul celor 8 regionale de cale ferată, prin înfiinţarea atelierelor de reparaţii, cu personal specializat pentru intervenţii operative, demararea programului de reparaţii utilaje de cale ferată în centrele specializate din ţară, program care va contribui la îmbunătăţirea activităţii economice a firmelor româneşti de profil şi, nu în ultimul rând, angajarea de personal specializat şi implementarea unor programe de pregătire profesională, finanţate din fonduri europene.

Potrivit unui comunicat al CFR SA, se mai au în vedere lucrări de întreţinere şi curăţenie în zona de siguranţă feroviară şi în spaţiile publice din gări. “Astfel, la nivelul celor opt sucursale regionale de cale ferată, personalul specializat va acţiona cu utilaje pentru tăierea vegetaţiei din zona liniilor de cale ferată, în staţiile de cale ferată se vor desfăşura acţiuni de întreţinere şi curăţenie, iar spaţiile comerciale libere vor fi închiriate prin licitaţii publice”, se menţionează în comunicatul companiei feroviare.

Tot la nivel regional, vor demara şi discuţiile cu autorităţile locale pentru acţiuni concrete necesare amenajării zonelor publice din perimetrul gărilor, astfel încât acestea să fie utilizate în folosul publicului călător.

CFR SA susţine că, prin implementarea acestui program, îşi propune să contribuie la creşterea calităţii serviciilor oferite atât călătorilor, cât şi operatorilor de transport de feroviar, în contextul în care acţiunile menţionate au drept scop creşterea vitezei de circulaţie la nivelul întregii reţele, îmbunătăţirea serviciilor din staţiile de cale ferată şi a capacităţilor de exploatare oferite operatorilor de transport.

Cele mai citite

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

România aniversează 20 de ani de apartenență la NATO. Mesajul președintelui Klaus Iohannis

La celebrarea a 20 de ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord, președintele Klaus Iohannis a declarat că NATO este...

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...
Ultima oră
Pe aceeași temă