Foto Arhiva

Cernavodă: Reactorul 1 se opreşte planificat o lună, începând din 2 mai

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN), care operează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat vineri că, începând cu data de 2 mai, Unitatea 1 va intra în programul de oprire planificată, urmând a fi deconectată de la Sistemul Energetic la ora 11:00.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 27.04.2018 - 14:09

”Durata opririi planificate este de aproximativ 30 de zile, conform planificării lucrărilor de mentenanţă preventivă şi corectivă necesare a fi realizate în această perioadă”, a informat compania.

Oficialii SNN spun că, în perioada opririi planificate a Unităţii 1 CNE Cernavodă, se vor efectua activităţi din următoarele programe: programul de mentenanţă preventiva si corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate şi programul de implementare modificări.

”Lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 1 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă”, a mai precizat compania.

Nuclearelectrica a raportat pentru anul trecut un profit net de 303 milioane lei, mai mare cu 172% faţă de anul anterior.

Veniturile din exploatare au urcat cu 15% anul trecut, la 1,93 miliarde lei.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

Comentarii