8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieCentura oraşului Sfântu Gheorghe ar putea costa 355,4 milioane de lei

Centura oraşului Sfântu Gheorghe ar putea costa 355,4 milioane de lei

Este vorba despre un proiect de HG, pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenţi obiectivului de investiţii, publicat în dezbatere de Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor.

“Municipiul Sfântu Gheorghe este tranzitat de drumurile naţionale DN 12 (E 578), DN 13E şi de drumurile judeţene DJ 112 şi DJ 121B. Ȋn aceste condiţii, traficul greu, traficul de tranzit şi cel local afectează viteza de circulaţie cu care se deplasează autovehiculele în interiorul oraşului, iar congestia traficului apare pe durata unor intervale orare din ce în ce mai lungi, în acelaşi timp îngreunându-se şi accesele din străzile laterale, fapt ce conduce şi la creşterea gradului de noxe şi zgomot în interiorul municipiului.

Oportunitatea realizării variantei de ocolire a municipiului Sfântu Gheorghe a fost identificată în cadrul analizei şi studiilor prealabile fiind inclusă în Master Planul General de Transport”, arată Nota de fundamentare a proiectului de HG.

Suprafaţa totală ocupată este estimată la 50,67 ha, din care necesar de expropriat estimat la 48,71 ha. “Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA): 355,43 milioane lei; Durata de execuţie a obiectivului: 24  luni”, se mai arată în proiect, conform News.ro.

În faza de implementare a proiectului se estimează că vor fi angajate aproximativ 180 de persoane.

“Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, arată documentul.

A fost obţinut Acordul de Mediu nr. 1/14 octombrie 2019 emis de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna în care se specifică planurile de monitorizare şi măsurile de protecţie pe timpul execuţiei şi exploatării.

Proiectul a fost supus consultărilor Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe, fiind emis avizul nr. 7/23 martie 2020.

Cele mai citite

Taylor Swift, atac la adresa lui Kim Kardashian? “thanK you aIMee”

Swift, în vârstă de 34 de ani, și-a surprins fanii în primele ore ale zilei de 19 aprilie, după ce a lansat un album...

Charalambous, cu o zi înaintea derby-ului FCSB – Rapid: „Jucătorii sunt înfometaţi să câştige acest titlu de campioni”

Antrenorul echipei FCSB, Elias Charalambous, a declarat că jucătorii săi sunt înfometaţi să câştige titlul de campioni în acest sezon şi că o victorie...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....
Ultima oră
Pe aceeași temă