15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

Cel puțin 30 de milioane de vehicule fără emisii vor circula pe drumurile europene până în 2030

Guvernul României, prin Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a organizat astăzi, 16 decembrie 2020, un eveniment inedit dedicat elevilor claselor de școală profesională în sistem dual, intitulat „Mecanica viitorului: Educație durabilă pentru viitoarea generație de mecanici auto”.

Demersul se înscrie în seria acțiunilor de promovare a Obiectivului de Dezvoltare Durabilă 4 – Educație de Calitate, din Strategia Națională pentru Dezvoltarea Durabilă a României 2030.

„Accesul la educație de calitate este indispensabil funcționării adecvate a unei societăți durabile iar Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă pe care îl coordonez susține permanent acțiuni ce au la bază acest principiu. Din păcate, cetățenii României sunt printre europenii cei mai afectați de costurile cauzate de impactul poluării aerului asupra sănătății iar Bucureștiul este la rândul său orașul european ai căror locuitori au cele mai mari pierderi anuale din cauza impactului poluării aerului, 3.004 euro pe cap de locuitor. Cel puțin 30 de milioane de vehicule fără emisii vor circula pe drumurile europene până în 2030, conform noii Strategii pe Mobilitate Sustenabilă a Comisiei Europene. Avem responsabilitatea de a implementa obiectivele de dezvoltare durabilă ale Agendei 2030, de a ne pregăti viitori specialiști din această industrie iar la nivel guvernamental, trebuie să luăm măsuri pentru reducerea emisiile de gaze cu efect de seră. Vom reuși în acest fel să atragem fonduri europene din noul Pact Ecologic European, să ne îmbunătățim sănătatea, dar și să ne adaptăm mai bine la schimbările climatice”, a declarat, cu acest prilej, László Borbély.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă