11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCea mai mare tranzacţie de birouri din România: Lion’s Head Investments au...

Cea mai mare tranzacţie de birouri din România: Lion’s Head Investments au achiziționat clădirile Oregon Park

Lion’s Head Investments, un joint-venture creat între Old Mutual (Africa de Sud) și AG Capital (Bulgaria), face primii pași pe piața imobiliară din România și anunță finalizarea cu succes a achiziției proiectului de birouri clasa A “Oregon Park”, dezvoltat de Portland Trust și Ares Management LP, în zona de Nord a Bucureștiului. Tranzacția a fost finalizată pe 14 Iunie 2018.

Înțelegerea dintre cele două părți vizează achiziția celor două clădiri deja existente (A și B), precum și clădirea C aflată în plin proces de dezvoltare. Până în acest moment, cele două clădiri ale Oregon Park sunt închiriate în totalitate către chiriași de talie internațională, precum Oracle, Deloitte, Euler Hermes sau Kepler Alten. Luând în considerare dimensiunea parcului de afaceri și prețul plătit pentru proiectul de birouri, tranzacția dintre Lion’s Head Investments și dezvoltatorii Oregon Park devine cea mai mare de până acum pe piața de profil din România.

 Christo Iliev, Executive Chairman AG Capital și CEO of Lion’s Head Investments:

 

“Ne bucurăm că am reușit să ne extindem portofoliul și pe piața din România și vom continua să investim în regiune, atât timp cât vom identifica proprietăți imobiliare de calitate și cu prețuri rezonabile. Ne dorim să devenim un jucător regional important și să ne consolidăm portofoliul cu proiecte de birouri clasă A care oferă chiriașilor noștri o dezvoltare sustenabilă”.

 

Sergey Koinov, CEO Lion’s Head Management:

 

“După aproximativ un an de cercetare a pieței de birouri din București, am ajuns la concluzia că Oregon Park a atins toate cerințele noastre în ceea ce privește calitatea construcției, sustenabilitatea, valoarea pe termen lung și mixul de chiriași excelent. Prin urmare, suntem bucuroși că am reușit intrarea pe piața din România prin achiziția unui proiect imobiliar dezvoltat de Portland Trust, iar acest pas marchează începutul unor planuri ambițioase pe care le avem”.

La finalizare, Oregon Park va fi alcătuit din trei clădiri, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 70.000 mp, proiectul fiind certificat BREEAM, nivelul EXCELLENT. Până la finalul anului 2019, Oregon Park va deveni unul dintre cele mai moderne și performante proiecte de birouri din zona Barbu Văcarescu – Floreasca, dar și din nordul Bucureștiului.

Clădirea B a Oregon Park a primit în acest an premiul CEEQA la categoria “Best overall Building in SEE 2018”.

Cu un design de ultimă generație și tehnologie de vârf încorporată, Oregon Park a fost dezvoltat pentru a furniza o combinație perfectă între specificații de top și o eficiență sporită a spațiului disponibil, fiind situat într-o zonă plăcută și atractivă, întinsă pe o suprafată de circa 4 hectare. Oregon Park nu doar atrage chiriași de top, ci oferă soluții pentru un mediu ecologic, axat pe un consum redus de energie.

 Lori Collin, Director Lion’s Head Romania:

 

“România, dar mai ales Bucureștiul se află într-un moment bun pentru dezvoltările imobiliare. Acesta este atât rezultatul generat de cererea noilor chiriași internaționali cât și a celor deja existenți la nivel local, precum și a unui pipeline de aproximativ 600.000 mp de proiecte de birouri planificate sau aflate în plin proces de construcție. Potențial pentru viitoare achiziții vedem atât în rândul proiectelor deja existente, cât și a viitoarelor dezvoltări”.

Lion’s Head este un investitor imobiliar pe termen lung axat pe proprietăți cu valoare adăugată în regiunea Europei de Sud-Est, fiind deja prezent în Sofia, cu Polygraphia Office Center, una dintre principalele clădiri istorice din oraș, cu o suprafață de 35.000 mp închiriată în întregime către companii multinaționale precum Bosch, EY, GfK, Groupama sau Poker Stars. Proiectul a fost inaugurat în luna mai a acestui an.

Megapark este un alt proiect de birouri achiziționat de către Lion’s Head Investments în Sofia. Cu o suprafață închiriabilă de aproximativ 75.000 mp, Megapark este situat în imediata vecinătate a unuia dintre cele mai de succes mall-uri din capitala țării. Printre chiriașii proiectului de birouri se numără companii multinaționale ca PPD, Experian, GlaxoSmithKline, Interoute, Huawei, Strabag, LG Electronics, Hostway sau Deichmann. Tranzacția se va finaliza în  momentul în care primește acceptul autorităților concurențiale.

Portofoliul Lion’s Head Investments include în prezent trei proprietăți (cinci clădiri) cu o suprafață totală de 235.000 mp spații de birouri și o valoare totală de 310 milioane de Euro.

AG Capital este un fond de investiții regional alcătuit din companii specializate în investiții și dezvoltări imobiliare, consultanță și asset management. AG Capital are o prezență de peste 25 de ani în regiune.

Old Mutual Property este unul dintre cei mai importanți investitori din Africa de Sud, cu o experiență de peste 40 de ani, fiind parte a Old Mutual Group.

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă