2.2 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieCe trebuie sa stii inainte de a da startul unei afaceri cu...

Ce trebuie sa stii inainte de a da startul unei afaceri cu buget limitat?

In Romania ultimilor ani, din ce in ce mai multi tineri isi iau inima-n dinti si pun bazele primelor afaceri. Este adevarat, acum exista mult mai multe oportunitati de afaceri care au nevoie de o investitie initiala destul de mica.

Astfel, tinerii antreprenori apeleaza la credite nebancare pentru a asigura un start prolific afacerii, pentru a cumpara echipamente sau chiar pentru a-si face reclama! Chiar daca valorile creditelor nebancare nu sunt foarte mari, si ajung in jurul a 10.000 -15.000 de lei, exista multe domenii de activitate in care aceste sume sunt ideale pentru start.

Asadar, ce trebuie sa stii pentru a porni o afacere cu un buget limitat? Iata cateva sfaturi despre primii pasi in organizarea micii tale afaceri:

Planifica-ti cu atentie viitoarea activitate – Alege-ti un model financiar si pune pe hartie planul tau de afaceri. Astfel, vei sti de la inceput care este suma de bani de care ai nevoie atunci cand accesezi credite nebancare!

Alege-ti o forma juridica pentru activitatea pe care doresti sa o prestezi – Fie ca vrei sa deschizi un PFA sau o societate cu raspundere limitata, va trebui sa iti alegi o forma juridica ce intra sub incidenta autoritatilor fiscale ale statului.

Stabileste un buget pentru stocuri – Daca firma ta ofera produse sau servicii, vei avea nevoie si de un buget initial pentru produse. Ce-i drept, acesta nu va fi foarte mare, motiv pentru care optiunea de a contracta credite nebancare este foarte potrivita!

Cumpara un domeniu pe internet si construieste site-ul unui magazin online – Pentru inceput, va trebui sa alegi un domeniu pentru site-ul tau. Noteaza-ti cateva nume care sunt atragatoare si verifica daca aceste domenii nu sunt inca luate. Poti inchiria un domeniu pentru aproximativ 100 de RON pe an, pret care include si certificatul de securitate.

In ceea ce priveste site-ul propriu-zis, daca oferi servicii, acesta nu trebuie sa fie foarte complex, iar in prezent exista multe variante de site-uri gratuite pe internet, pe care le poti customiza dupa propria placere. In schimb, pentru un magazin online cu multe produse va trebui sa apelezi la un profesionist.

Investitii in echipamentele necesare – In functie de domeniul afacerii tale, vei avea nevoie si de o serie de echipamente adecvate. De exemplu, daca alegi videoblogging-ul, iti vor fi necesare atat calculatoare performante, cat si echipamente video si de sunet care sa poata inregistra la o calitate inalta. In plus, va trebui sa directionezi o parte din suma sub forma de credite nebancare si spatiului de lucru, cu tot ce presupune acest lucru.

Cheltuieli de marketing – Aceasta componenta este vitala in cadrul oricarui business. Indiferent de domeniul de activitate ales, vei avea parte de competitie. De aceea, este necesar sa aloci o parte din creditele nebancare acestei activitati, optand pentru social media marketing, SEO sau content marketing, ideale pentru afacerile si magazinele online mici.

Drept urmare, daca doresti sa intri si tu in lumea antreprenoriatului, tine cont de aceste sfaturi si da startul propriei afaceri! Alege-ti o companie care ofera credite nebancare in regim avantajos, calculeaza-ti din timp cheltuielile si aventureaza-te in universul business-urilor din Romania!

Cele mai citite

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...
Ultima oră
Pe aceeași temă