9.8 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăEconomieCe sunt creditele acordate de IFN-uri și care sunt avantajele pe care...

Ce sunt creditele acordate de IFN-uri și care sunt avantajele pe care le oferă?

Creditul este unul dintre cele mai importante instrumente ale societatii in care traim. Practic, este o varianta prin care pot fi folositi acum bani din viitor, ceea ce ofera o multime de oportunitati pentru cei care au viziuni de business sau pentru cei care au o nevoie urgenta de bani.

Pe piata exista o multime de oportunitati de creditare si prima optiune pe care o au oamenii este aceea de a solicita imprumutul de la o banca. Exista si alternative insa, iar aceste alternative sunt institutiile nebancare.

Ce sunt creditele de nevoi personale de la institutiile financiare nebancare si cine la ofera?

Creditele sunt acordate de IFN-uri ( institutii financiare nebancare) si desi functioneaza pe aceleasi principii pe care functioneaza si creditele oferite de banci, prezinta numeroase diferente care le fac foarte interesante:

  • Se acorda mai rapid, fara birocratia obisnuita din banci;
  • Pot fi solicitate chiar si de catre persoanele cu venituri mici sau de catre cele care sunt inscrise in Biroul de Credit;
  • Se acorda pentru perioade mai scurte de timp si de regula au costuri ceva mai mari.

Partea buna este ca aceste credite nebancare sunt sigure iar institutiile sunt supravegheate de BNR, asadar, atata vreme cat se apeleaza la o institutie financiara nebancara ce functioneaza in legalitate, riscurile in a accesa un astfel de credit sunt inexistente.

Ce tipuri de imprumuturi pot oferi IFN-urile?

Institutiile nebancare pot oferi aceleasi tipuri de imprumuturi ca si bancile: credite cu ipoteca imobiliara, credite de consum, leasing financiar, credite cu primire de bunuri in gaj, etc. Diferentele intre imprumuturile pe care le acorda bancile si cele pe care le acorda IFN-urile sunt date de durata alocata pentru returnarea creditului, de suma ce poate fi acordata si de comisioane.

Care sunt principalii pasi de urmarit pentru accesarea corecta a unui credit de la un IFN?

1. Alegerea unei institutii de incredere. Atunci cand se alege IFN-ul trebuie sa se citeasca foarte atent termenii si conditiile, sa se comunice cat mai usor cu reprezentantii acestuia si sa se puna toate intrebarile necesare pentru a nu exista nicio nelamurire.

2. Alegerea sumei corecte pentru imprumut. Multi oameni fac greseala de a imprumuta ceva mai multi bani decat au nevoie. Orice credit este supus unor dobanzi si comisioane, asadar, orice suma imprumtata inseamna un cost in plus. Este bine sa se solicite doar suma necesara pentru acoperirea nevoii urgente.

3. Calculul atent al cheltuielilor si veniturilor familiei. Odata accesat creditul, acesta trebuie sa fie rambursat. Unul dintre secretele creditarii de succes este rambursarea in timp util a imprumutului, ceea ce inseamna ca toate cheltuielile trebuie sa fie trecute printr-un filtru si trebuie sa fie ajustate in asa fel incat sa i se acorde atentia necesara imprumutului.

Daca se respecta acesti pasi, costul creditului poate sa fie unul relativ mic iar avantajele pe care le ofera pot fi considerabile. Daca nu se respecta insa conditiile de rambursare, costurile pot creste considerabil.

Cele mai citite

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Rusia susține că le oferă avocați din oficiu celor patru autori ai atacului terorist

Autoritățile Rusiei susțin că le oferă avocați din oficiu, plătiți de stat, celor patru arestați care sunt acuzați că au comis atacul terorist din...
Ultima oră
Pe aceeași temă