15.2 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021

Ce sprijin va oferi ministrul Agriculturii fermelor românești pentru produse procesate

 „Procesarea produselor în fermele românești trebuie să crească pentru a evita exportul de produse neprocesate”, a declarat recent Adrian Oros.

„Săptămâna aceasta la ședința Grupului deputaților PNL a participat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros. Ministrul a ridicat problema deficitului balanței comerciale, situația care afectează economia din zona agriculturii. În acest sens, Adrian Oroș a transmis deputaților că Guvernul a alocat pentru următorii doi ani 760 milioane de euro în vederea sprijinirii exploatațiilor agricole”, anunță Gabriel Andronache, liderul de grup al deputaților PNL.

Andronache precizează că acest sprijin are scopul de a crește investițiile în zona producţiei, procesării şi depozitării.

„Ministrul a spus că procesarea produselor în fermele românești trebuie să crească pentru a evita exportul de produse neprocesate și subvenționate de stat, situație care mărește deficitul balanței comerciale. Ministrul Adrian Oros a mai subliniat că MADR face toate eforturile pentru ca pesta porcină și gripa aviară să fie combătute, astfel încât gospodăriile și fermele să nu mai fie afectate. De asemenea, colegii parlamentari au solicitat detalii despre elaborarea programelor sectoriale și despre Planul Național de Redresare și Rreziliență, ministrul oferind răspunsuri amănunțite referitoare la aceste subiecte”, conchide liderul de grup al deputaților PNL.

Ultima oră
Pe aceeași temă