Ce plan de relansare economică dorește să propună PSD

Principalul partide de opoziție, PSD, a întocmit un plan de relansare econimică, plan ce a început să fie prezentat, duminică, de liderul partidului, Marcel Ciolacu.

Mihai Diac 0 comentarii

10.05.2020 - 16:30

Planul întocmit de PSD, care ar urma să fie prezentat, sub forma unei propuneri, în Parlament, cuprinde 28 de măsuri economice şi sociale şi patru obiective pe termen scurt şi mediu.

Aceste patru obiective sunt repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă, protejarea puterii de cumpărare şi stimuli economici.

Documentul care a început să fie prezentat, duminică, 10 mai, de președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, este intitulat "Repornim România". În cadrul acestuia, PSD propune acordarea pentru angajatori a 2.250 de lei timp de 3 luni şi câte 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă pentru aceeaşi perioadă, cu condiţia menţinerii locului de muncă timp de cel puţin un an de la data încetării subvenţiei.

De asemenea, PSD mai propune suspendarea până la sfârşitul anului 2020 a plății impozitului pe venit, a contribuţiilor şi taxelor locale pentru companiile din sectorul turismului, transporturilor, Horeca, frizerie - cosmetică, profesii liberale, dacă menţin locurile de muncă, precum şi o schemă de ajutor pentru ca românii să poată suporta facturile mai mari la energie şi gaze.

Comentarii