Ce l-a sfătuit Isărescu pe Iohannis

În plină criză a economiei, șeful statului, Klaus Iohannis, a avut o întrevedere cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 03.06.2020 - 22:56

Președintele Klaus Iohannis nu este expert în economie dar are consilieri și pe acest domeniu. Totuși, șeful statului a simțit și nevoia unei întâlniri directe cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, acesta fiind perceput, de obicei, drept un oficial care stă departe de lumea politică.

„Am avut o discuţie lungă şi am reuşit nu doar să atingem temele importante, ci să venim cu soluţii foarte bune. Am discutat siutaţia economică. Ne-am concentrat pe două teme: prima fiind deficitul bugetar. Este clar că vom avea un deficit mai mare decât a fost iniţial planificat, iar acest deficit trebuie finanţat”, a precizat președintele Iohannis.

Șeful statului i-a asigurat pe români că „avem programe, avem soluţii pentru finanţarea deficitului, pentru revigorarea economică şi credem că dacă facem lucrurile aşa cum trebuie, atunci avem şanse bune să îşi revină economia românească şi să ieşim destul de repede din situaţia total neplăcută, din situaţia de criză în care ne găsim acum”.

“Ceea ce ne dorim cu toţii este să avem o finanţare bună pentru deficit ca să nu fie nevoie de măsuri suplimentare de austeritate”, a recunoscut preşedintele Iohannis. Una dintre măsurile de austeritate (neindicată însă de șeful statului) ar putea fi chiar renunțarea la proiectul de mărire a pensiilor cu 40 la sută, de la data de 1 septembrie.

Comentarii