Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cât a prelungit Transgaz contractul cu Gazprom Export

Transportatorul naţional de gaze Transgaz a anunţat prelungirea până la 31 decembrie 2019 a duratei contractului de transport gaze naturale pe teritoriul României,încheiat cu societatea OOO „Gazprom Export”, din Rusia.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

Actualizat: 11.10.2019 - 19:29

Transgaz deţine statutul de monopol în transportul gazelor naturale din România şi vehiculează circa 90% din totalul gazelor naturale consumate.

"Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz şi societatea cu răspundere limitată OOO 'Gazprom Export' din Federaţia Rusă au convenit prelungirea contractului de transport gaze naturale pe teritoriul României cu încă trei luni de zile, până la data de 31 decembrie 2019. Această prelungire a duratei contractului permite asigurarea continuităţii serviciilor de transport al gazelor naturale din Federaţia Rusă spre Turcia, Grecia şi alte state din sud-estul Europei", informează Transgaz.

Transgaz este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale, cu respectarea cerinţelor legislaţiei europene şi naţionale, a standardelor de calitate, performanţă, mediu şi dezvoltare durabilă.

Transgaz a înregistrat în primul semestru un profit net mai mic cu 30%, de 195,5 milioane lei, de la 280,27 milioane lei în prima parte a anului trecut, şi o cifră de afaceri mai mare cu 6%, de 938,8 milioane lei.

Transgaz SA Mediaş este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale şi dispecerizarea gazelor naturale, în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate.

Compania este controlată de Ministerul Economiei şi are o capitalizare de 4,3 miliarde lei, aminteşte News.ro.

Comentarii

loading...