Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Casa de Comerț SA - o nouă companie sub aripa statului

Ministerul Economiei a lansat miercuri în dezbatere publică un proiect de înfiinţare a unei societăţi pe acţiuni - Casa de Comerţ SA - având ca scop integrarea ofertelor de afaceri în raport cu investitorii care vor să intre pe piaţa românească, dar şi cu exportatorii.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 14.12.2017 - 08:26

„Misiunea societăţii va fi de a asigura promovarea bunurilor, serviciilor şi afacerilor din sectoare economice diverse, acţionând ca un intermediar între oferta internă şi cererea externă, sau între oferta externă şi cererea internă, având ca ţintă satisfacerea cererilor de ofertă”, se arată în Nota de fundamentare a proiectului normativ.

Casa de Comerţ SA „are un capital social iniţial format din aportul în natură al statului, reprezentat de imobilul din str. Olari nr. 23, sector 2, Bucureşti, imobil care trece din proprietatea privată a statului, în proprietatea privată a societăţii, precum şi din 1,5 milioane de lei aport în numerar”. Iar „capitalul social în numerar vărsat la constitutire este de un milion de lei, dimensionat să acopere investiţia iniţială în bunuri de capital precum şi primele luni de cheltuieli de funcţionare corespunzătoare unei scheme minime necesare de personal. Diferenţa de aport în numerar de 500.000 lei va fi vărsată în termen de 1 an de la înmatriculare”, se mai arată în documentul citat.

Suma necesară constituirii societăţii se suportă din bugetul de venituri şi cheltuieli aferent activităţii de privatizare al Departamentului pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului. Societatea va realiza venituri din îndeplinirea obiectului său de activitate.

  „Prin intrarea în circuitul economic a societăţii se poate asigura creşterea eficienţei şi eficacităţii activităţilor de susţinere a afacerilor româneşti pe pieţele externe, dar şi de satisfacere a cererii pieţei interne”, argumentează iniţiatorii.

Societatea „poate înfiinţa filiale şi sedii secundare de tipul sucursalelor, reprezentanţelor, punctelor de lucru sau altor unităţi fără personalitate juridică”, prevede Actul constitutiv al Casei de Comerţ SA – anexa la proiectul normativ citat.

Potrivit Actului constitutiv, domeniul principal de activitate al Societăţii este cod CAEN 461 „Activităţi de intermediere în comerţul cu ridicata”, obiectul principal de activitate al Societăţii este cod CAEN 4619 „Intermedieri în comerţul cu produse diverse”,

Comentarii

loading...