21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieCare sunt planurile noului şef de la Tarom

Care sunt planurile noului şef de la Tarom

”Ne gândim şi la noi rute pe care să operăm. Cel mai probabil, vor fi din 2020, având în vedere că orarul de zbor de iarnă a fost deja stabilit. Trebuie precizat, însă, că nicio rută nouă nu este rentabilă chiar de la început”, a spus Mădălina Mezei, în cadrul unei întâlniri cu presa.

Aceasta nu a precizat despre ce rute noi este vorba, însă a spus că ia în calcul inclusiv reluarea unor curse transatlantice, în funcţie de rentabilitate.

”Lucrăm la trei scenarii, pentru salvarea Tarom. O strategie în acest sens urmează să fie dezvăluită peste o lună, în cel mai optimist caz. Luăm în calcul inclusiv un posibil ajutor de stat, însă nu a fost luată o decizie concretă în acest sens. Am avut discuţii şi la Consiliul Concurenţei. Vom vedea în ce măsură poate fi acordat”, a precizat ea.

Un alt obiectiv va fi reînnoirea flotei Tarom, odată cu renunţarea la cele patru avioane Boeing 737-300, considerate învechite.

Compania a anunţat recent că a demarat procedura de achiziţie a 9 aeronave de tip ATR 72-600. Cu o capacitate de 72 de locuri, aeronavele sunt achiziţionate în leasing operaţional pe o perioadă de 10 ani şi urmează a fi livrate începând din toamna anului 2019, în perioada sezonului de iarnă 2019-2020.

În prezent, flota de avioane ATR, deţinută de Tarom, are peste 19 ani vechime, potrivit directorului companiei, Mădălina Mezei, citat de News.ro.

Tarom a transportat în 2018 circa 2,9 milioane de pasageri, cei mai mulţi pasageri din ultimul deceniu.

În anul 2018, Tarom a avut pierderi de 182,8 milioane lei. Societatea are aproape 2.000 de angajaţi.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...

Peste 6000 de elevi s-au înscris la finala națională a concursului european de educație financiară European Money Quiz

Peste 6.260 de elevi, cu vârsta între 13-15 ani, din 390 de școli, licee și colegii de la nivel național s-au înscris la ediția...
Ultima oră
Pe aceeași temă