Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Cardinalul John Henry Newman a fost sanctificat de Papa Francisc

Cardinalul John Henry Newman a fost sanctificat de Biserica Catolică, ceremonia având loc duminică, la Roma, relatează bbc.com, via News.ro.

Share

Florin Budescu 0 comentarii

13.10.2019 - 17:58

La slujba desfăşurată în aer liber, la Vatican, au asistat zeci de mii de pelerini. În Piaţa Sfântul Petru a fost prezent şi prinţul de Wales.

Au fost canonizate duminică şi patru femei: Mariam Thresia (India), Marguerite Bays (Elveţia), Giuseppina Vannini (Italia), Dulce Lopes Pontes (Brazilia).

Newman, teolog şi poet care a murit la Birmingham în 1890, este primul englez sanctificat în ultima jumătate de secol.

“Integritatea, prietenia, capacitatea sa pentru prietenie şi loialitate, precum şi muncagrea reprezintă un exemplu foarte bun şi care dă speranţă tuturor”, a declarat Carol Parkinson, reprezentantă a asociaţiei Friends of Newman, din Birmingham.

Cardinalul Newman s-a născut la Londra în 1801 şi a studiat la Trinity College, Oxford, devenind apoi preot anglican şi un teolog de frunte. Newman s-a convertit la catolicism în 1845.

Vaticanul consideră că John Henry Newman a reuşit două miracole, vindecând un bărbat care avea o problemă gravă de mobilitate din cauza coloanei şi o femeie care avea o sângerare ce nu putea fi oprită.

Cardinalul a fost beatificat în 2010, de Papa Benedict, ceremonia având loc atunci la Birmingham.

Rămăşiţele sale se află într-un sarcofag la Birmingham.

Înaintea ceremoniei de duminică, ultimele canonizări ale unor englezi au avut loc în 1970. Atunci au fost canonizaţi cei 40 de martiri din Anglia şi Ţara Galilor, un grup de catolici care au fost executaţi în perioada 1535-1679.

Comentarii

loading...