16 C
București
miercuri, 22 septembrie 2021

CanSino Biologics, laboratorul chinez lucrează cu Armata Populară de Eliberare la un vaccin Covid-19

Cel puțin cinci directori de la CanSino Biologics, care lucrează cu armata chineză pentru a dezvolta un vaccin Covid-19, au fost angajați anterior de Sanofi Pasteur.

Pierre Morgon, care a fost numit vicepreședinte senior al operațiunilor internaționale CanSino la începutul acestui an, este francez, a fost vicepreședinte de marketing global la Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Sanofi, la începutul anilor 2010.

Acum conduce compania sa de consultanță în industria farmaceutică MRGN Advisors și conduce și Theradiag, o companie de diagnostic în vitro cu sediul în regiunea Paris. Cel puțin alți patru directori CanSino, inclusiv doi dintre cofondatorii săi, Yu Xuefeng și Zhu Tao, au mai lucrat anterior pentru Sanofi Pasteur, în principal la birourile companiei din Canada.

De asemenea, CanSino trebuia să înceapă studiile clinice ale vaccinului său în Canada însă a renunțat la proiect luna trecută.
 
Fondată la Tianjin în 2009, CanSino se numără printre multele companii chineze înființate de cercetătorii care s-au întors în țară după ce au studiat și au lucrat în străinătate.

Yu, care ocupă funcția de CEO, s-a alăturat Sanofi Pasteur în Canada în 1998, după absolvirea Universității McGill. Ulterior a devenit directorul său de dezvoltare și, în 2006, a ajutat compania să pătrundă pe piața chineză. Yu l-a recrutat și pe Zhu, un vechi prieten, la Sanofi Pasteur.

Zhu, acum director științific al CanSino, a absolvit Universitatea din Pittsburg și a lucrat anterior la Integrated Genomics, cunoscută acum sub numele de Igenbio, în SUA. Alți foști angajați Sanofi Pasteur acum la CanSino  îi includ pe COO Chao Shoubai și pe vicepreședintele de marketing Wu Yonghui. 

Chao a lucrat ca șef de fabricație de medicamente la Sanofi Pasteur din Toronto în anii 1990, în timp ce Wu a ocupat anterior funcția de șef de vânzări la Sanofi Pasteur.
 
 
CanSino dezvoltă vaccinul cu o echipă de la Academia de Științe Medicale Militare, care este afiliată cu PLA. Echipa este condusă de generalul maior Chen Wei, unul dintre epidemiologii de top din China. Chen a lucrat anterior cu CanSino la un vaccin Ebola.
 
CanSino și NRC au lucrat anterior împreună la un vaccin Ebola.

CanSino are legături și cu guvernul canadian prin intermediul vicepreședintelui său de dezvoltare, Shao Zhongqi, fost cercetător la ministerul agriculturii canadian.
 
 

Ultima oră
Pe aceeași temă