12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieCanSino Biologics, laboratorul chinez lucrează cu Armata Populară de Eliberare la un...

CanSino Biologics, laboratorul chinez lucrează cu Armata Populară de Eliberare la un vaccin Covid-19

Cel puțin cinci directori de la CanSino Biologics, care lucrează cu armata chineză pentru a dezvolta un vaccin Covid-19, au fost angajați anterior de Sanofi Pasteur.

Pierre Morgon, care a fost numit vicepreședinte senior al operațiunilor internaționale CanSino la începutul acestui an, este francez, a fost vicepreședinte de marketing global la Sanofi Pasteur, divizia de vaccinuri a Sanofi, la începutul anilor 2010.

Acum conduce compania sa de consultanță în industria farmaceutică MRGN Advisors și conduce și Theradiag, o companie de diagnostic în vitro cu sediul în regiunea Paris. Cel puțin alți patru directori CanSino, inclusiv doi dintre cofondatorii săi, Yu Xuefeng și Zhu Tao, au mai lucrat anterior pentru Sanofi Pasteur, în principal la birourile companiei din Canada.

De asemenea, CanSino trebuia să înceapă studiile clinice ale vaccinului său în Canada însă a renunțat la proiect luna trecută.
 
Fondată la Tianjin în 2009, CanSino se numără printre multele companii chineze înființate de cercetătorii care s-au întors în țară după ce au studiat și au lucrat în străinătate.

Yu, care ocupă funcția de CEO, s-a alăturat Sanofi Pasteur în Canada în 1998, după absolvirea Universității McGill. Ulterior a devenit directorul său de dezvoltare și, în 2006, a ajutat compania să pătrundă pe piața chineză. Yu l-a recrutat și pe Zhu, un vechi prieten, la Sanofi Pasteur.

Zhu, acum director științific al CanSino, a absolvit Universitatea din Pittsburg și a lucrat anterior la Integrated Genomics, cunoscută acum sub numele de Igenbio, în SUA. Alți foști angajați Sanofi Pasteur acum la CanSino  îi includ pe COO Chao Shoubai și pe vicepreședintele de marketing Wu Yonghui. 

Chao a lucrat ca șef de fabricație de medicamente la Sanofi Pasteur din Toronto în anii 1990, în timp ce Wu a ocupat anterior funcția de șef de vânzări la Sanofi Pasteur.
 
 
CanSino dezvoltă vaccinul cu o echipă de la Academia de Științe Medicale Militare, care este afiliată cu PLA. Echipa este condusă de generalul maior Chen Wei, unul dintre epidemiologii de top din China. Chen a lucrat anterior cu CanSino la un vaccin Ebola.
 
CanSino și NRC au lucrat anterior împreună la un vaccin Ebola.

CanSino are legături și cu guvernul canadian prin intermediul vicepreședintelui său de dezvoltare, Shao Zhongqi, fost cercetător la ministerul agriculturii canadian.
 
 

Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu
Adriana Constantinescu a absolvit facultatea de Drept cu dublă specializare Drept și Criminologie. Este de origine est-europeană, cu experiență bogată în comunicare și relații publice. Anterior a lucrat ca specialist în marketing în România, iar din 2015 pledează împotriva regimurilor autoritare și a abuzurilor drepturilor omului. În 2017, a devenit editorialist la România Liberă, contribuind la jurnalismul de investigație și cercetarea socială europeană. Ea a dezvoltat o relație excelentă cu ONG-uri precum Freedom Association (Londra) și Open Society Foundation (Londra). Activitatea ei include traducerea și publicarea de sondaje pe probleme semnificative pentru Europa, de la alegeri politice până la opinii privind crizele de sănătate (pandemia Covid), cea mai recentă preocupare fiind legată de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei.
Cele mai citite

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă