15.4 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăEconomieMetaTrader 5 – Ce noutăți aduce această platformă?

MetaTrader 5 – Ce noutăți aduce această platformă?

Noua platformă de tranzacționare și-a făcut apariția pe piață la data de 10 noiembrie 2020, fiind mult așteptată de marea majoritate a traderilor români.

Totuși, în ciuda popularității de care se bucură MetaTrader, una dintre cele mai populare platforme de tranzacționare din lume, nu toți cunosc caracteristicile și beneficiile noii platforme MetaTrader 5.

Mai apoi, dat fiind că MetaTrader 4 a fost lansată acum doi ani, este evident că MetaTrader 5 presupune îmbunătățiri și aspecte care vor ușura viața traderului român.

 Care sunt punctele forte ale MetaTrader 5?

MetaTrader 5 vine cu o serie de schimbări pe care unii le-ar putea numi chiar majore: 

·         Platforma oferă atât conturi separate pentru tranzacții și comenzi, cât și suport pentru diferite tipuri de comenzi.

·         În același timp, platforma permite hedging-ul. Astfel, traderul va putea să deschidă poziții multiple cu scopuri diferite în cadrul aceluiași instrument de tranzacționare.

·         MetaTrader 5 prezintă patru metode de execuție a comenzilor – Request, Market, Instant și Exchange.

·         Traderul poate deschide până la 100 de diagrame/grafice în interiorul platformei. Acest sistem prezintă, de asemenea, 21 de intervale de timp.

·        În cele din urmă, platforma oferă 80 de obiecte analitice și indicatori pentru acestea, 39 de obiecte grafice, 38 de indicatori technici, 17 stiluri de afișare și altele.

 Cât de accesibilă este noua platformă de tranzacționare?

Versiunea anterioară a platformei era cunoscută pentru viteza mică și lipsa de stabilitate cu serverele agențiilor de brokeraj. Așadar, dezvoltatorii MetaTrader 5 au încercat, pe cât posibil, să rezolve toate problemele legate de optimizare, performanță și interacțiune ale Meta Trader 4.

·         MT5 este mai stabilă în ce privește perfomanța și viteza de conexiune dintre platformă și brokeraj.

·         Comenzile făcute de către trader sunt acum executate mai rapid, fără nicio întârziere. Acest lucru este extrem de important pentru cei care cumpără/vând acțiuni

·         Platforma MT5 este disponibilă pe toate sistemele de operare și motoarele de căutare populare – Android, iOS, Mac OS, PC și browsere precum Firefox, Chrome etc.

 Care sunt diferențele dintre MT4 și MT5?

Deși este o versiune nouă și îmbunătățită, MT5 nu este încă utilizată la fel de mult ca MT4. De exemplu, este cunoscut faptul că traderii care preferă sisteme automate de tranzacționare precum Expert Advisors nu vor avea parte de aceleași beneficii pe platforma MT5.

În momentul de față, MetaTrader 5 este ideală pentru traderii care preferă tranzacțiile manuale extrem de sigure și mai discrete. Pe de altă parte, MT5 are și caracteristici care permit automatizarea.

Una dintre cele mai inovative caracteristici ale acestei platforme este tranzacționarea robotică și algoritmică. Prin intermediul acesteia, traderul poate permite unui robot să analizeze piața și să tranzacționeze în numele său, conform unor criterii și comenzi stabilite de acesta.

MetaTrader 5

Datorită varietății de instrumente de tranzacționare disponibile pe platforma MT5, persoanele implicate în tranzacții vor putea tranzacționa cu orice agenție de brokeraj.

Ca urmare, traderul, prin intermediul unui broker, va putea tranzacționa direct de pe platforma MT5 acțiuni, obligațiuni, certificate, unități de fond, contracte futures, cât și produse structurate.

Desigur, pe lânga asta, traderul poate adăuga manual indicatori în platforma MT5.

 Ce presupune trecerea la MT5 pentru utilizatori?

Trecerea la noua platformă de tranzacționare oferă traderilor mai mult control asupra propriilor tranzacții și comenzi. Cât de mult control?

MT4 oferă utilizatorilor săi doar 9 intervale de timp pentru analiza pieței, în timp ce MT5 le oferă 21 de intervale, inclusiv 11 tipuri de diagrame care analizează un minut de activitate al pieței și 7 care analizează o oră de activitate. Este de la sine înțeles de ce utilizatorii care preferă tranzacționarea manuală au de câștigat dacă apelează la MT5.

Cu ajutorul MT5, piețele extrem de instabile devin mai ușor de analizat și de controlat.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Real Madrid își continuă drumul către titlul cu numărul 15 în Liga Campionilor. Va întâlni pe Bayern Munchen în semifinale

Real Madrid s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe Manchester City cu scorul de 4-3, la loviturile de...

Liviu Harosa, avocat în dosarul Roșia Montană: “Lupta juridică a fost ca o mlaștină, a fost imensă”

Litigiul Roșia Montană a dus la 54 de procese, a căror soluționare, în beneficiul cetățenilor și al statului român, a impus o muncă imensă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă