21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieBVB: Maxim istoric pentru indicele care include şi dividendele

BVB: Maxim istoric pentru indicele care include şi dividendele

După o creştere de 1,1% în şedinţa de joi, BET-TR a închis sesiunea de tranzacţionare la un nivel de 14.002 puncte.

De altfel, toţi indicii BVB au închis ziua în teritoriu puternic pozitiv iar lichiditatea a fost peste media zilnică înregistrată în acest an, cu volume de tranzacţionare care au depăşit 15 milioane de euro (75,58 milioane de lei).

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 16 acţiuni cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 1,15%, ajungând la 8.749,34 puncte iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a închis pe plus cu 1,07%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a consemnat un avans de 1,08%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a apreciat cu 0,81%.

Indicele SIF-urilor, BET-FI, a consemnat o creştere de 0,54%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis pe plus cu 1,81%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 24,25 milioane de lei, urmate de titlurile Banca Transilvania (17,05 milioane de lei) şi Electrica (5,88 milioane de lei).

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Armătura, care s-au apreciat cu 6,67%, Transgaz – 3,42% şi Sinteza – 2,26%.

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Ves, în scădere cu 12,5%, Turbomecanica (-10,03%) şi Rompetrol Well Services (-2,37%).

Cele mai citite

Nicolae Ciucă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO: „Aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră”

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, a evidenţiat, vineri, într-un mesaj transmis cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la admiterea României în...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...

Mesajul premierului Marcel Ciolacu, la 20 de ani de la aderarea României la NATO

În cei 20 de ani de apartenenţă la NATO, România a devenit un pilon important şi şi-a consolidat poziţia în interiorul alianţei, respectându-şi angajamentele...
Ultima oră
Pe aceeași temă