NEW MONEY: Toate cifrele care demonstrează că românii sunt un popor de proprietari

Chiar dacă numărul de locuințe finalizate la nivel național a scăzut în primul trimestru al acestui an față de aceeași pe­­ri­­oadă a anului trecut, 2017 are (încă) toate șansele să fie unul dintre cei mai efer­­ves­­cenți ani ai ulti­melor trei decenii pentru rezidențialul românesc.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

13.07.2017 - 14:57

Chiar dacă numărul de locuințe finalizate la nivel național a scăzut în primul trimestru al acestui an față de aceeași pe­­ri­­oadă a anului trecut, 2017 are (încă) toate șansele să fie unul dintre cei mai efer­­ves­­cenți ani ai ulti­melor trei decenii pentru rezidențialul românesc.

Românii sunt un popor de proprietari de lo­­­cuințe, aproape 97% dintre aceștia deți­nând (măcar) o casă, potrivit Eurostat, în timp ce varianta chiriei, preferată în general de occidentali, este considerată în România o soluție de compromis și, în cele mai multe cazuri, de cât mai scurtă durată.

Pe de altă parte însă, stocul total de 8,5 mi­li­oane de locuințe din România este destul de îmbătrânit și doar 10% din casele și apartamentele de pe plan local au fost ridicate după 1990. Așadar nu e greu de înțeles de ce românii au devenit din ce în ce mai interesați de achi­­zi­­ția unei case, mai ales acum că salariile au început să crească, iar dobânzile la credi­tele bancare se află într-un teritoriu relativ scăzut. Pe fondul unei cereri în creștere pe sectorul rezidențial, anul trecut s-au construit peste 52.000 de locuințe în ­România, po­­trivit Institutului Național de Statistică. Astfel, 2016 este al treilea cel mai bun an din 1990 încoace în ceea ce pri­vește locuințele construite, după 2008.

Citiți continuarea aici.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...