12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialBERD a cumpărat acțiuni la BVB

BERD a cumpărat acțiuni la BVB

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a cumpărat 4,99% din acțiunile Bursei de Valori București (BVB), a anunţat miercuri instituţia financiară internaţională care precizează că măsura este menită să sprijine dezvoltarea pieței de capital.

Potrivit Mediafax, la preţul de marţi, de 30,6 lei/titlu, pachetul de acţiuni cumpărat de BERD valorează 11,7 milioane lei (2,64 milioane euro).

"Bursa de Valori București își propune să acționeze ca un catalizator în finanțarea economiei țării. În calitate de acționar, BERD va contribui la dezvoltarea, în continuare, a guvernanței corporative la Bursa de Valori București și la companiile listate pe Bursă. Vom munci pentru a defini Bursa de Valori București ca o bursă de referință pentru emitenții și brokerii români, precum și pentru investitorii cu un apetit pentru acțiunile românești și alte instrumente financiare", a declarat într-un comunicat Phil Bennett, prim vicepreședintele BERD.

Investiția BERD în infrastructura pieței de capital din România este parte a strategiei pe termen lung a băncii de a dezvolta piața de capital locală prin investiții, consultanță tehnică și suport pentru reformă, potrivit sursei citate.

În România, BERD a subscris recent la ofertele publice inițiale ale distribuitorului de energie electrică Electrica și producătorului de gaze naturale Romgaz și a participat la toate emisiunile de obligațiuni din ultimii doi ani, în cadrul unui program dedicat.

Bursa de Valori București este listată pe propria piață reglementată din anul 2010. În septembrie, la BVB erau listate 83 de companii, inclusiv OMV Petrom, Romgaz, Fondul Proprietatea, BRD Groupe Société Générale, Banca Transilvania, Electrica și Transgaz. Capitalizarea totală a pieței este de circa 30 miliarde de euro.

Cele mai citite

Alexandru Rafila are încredere în rezultatele anchetei de la Spitalul „ Sf. Pantelimon” din București

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, că nu are niciun motiv să considere că rezultatele anchetei interne de la Spitalul "Sf. Pantelimon" nu...

Amânare în procesul lui Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere. Inspecția Judiciară cerea suspendarea judecătoarei

Procesul în care este judecat Vlad Pascu, acuzat că a omorât doi tineri cu mașina, a fost amânat pentru data de 9 mai 2024. Noul...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...
Ultima oră
Pe aceeași temă