13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieBursa deschide în scădere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Bursa deschide în scădere prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în scădere cu 0,09%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o depreciere de 0,39%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, cobora cu 0,35%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,18%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a pierdut 0,21%.

Valoarea totală a schimburilor realizate luni, până la ora 10:30, pe Bursa de Valori Bucureşti se situa la 388.585 de lei (83.728 euro).

Acţiunile Şantierul Naval Orşova se apreciau cel mai mult pe piaţa principală, respectiv cu 3,73%, fiind urmate de titlurile Turism, Hoteluri şi Restaurante Marea Neagră, cu 3,48%, şi Vrancart, cu 1,55%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Turbomecanica, de 3,65%, la Cemacon, de 2,01%, şi la SIF 1 Banat-Crişana, de 1,16%.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Trafic blocat pe DN 6, în Bragadiru. Un motociclist a accidentat mortal un pieton

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, joi seara, pe DN 6, în localitatea Bragadiru din judeţul Ilfov, un motociclist a accidentat mortal un...
Ultima oră
Pe aceeași temă