19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieBursa deschide în creştere şedinţa de tranzacţionare de miercuri

Bursa deschide în creştere şedinţa de tranzacţionare de miercuri

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, era în urcare cu 0,18%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o apreciere de 0,42%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, urca cu 0,32%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, înregistra o creştere de 0,22%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK urca cu 0,16%.

Valoarea totală a schimburilor realizate miercuri, până la ora 10:15, pe Bursa de Valori Bucureşti, se situa la 263.936 de lei (56.841 euro).

Acţiunile Electroputere se apreciau cel mai mult pe piaţa principală, cu 8,7%, fiind urmate de titlurile Oltchim, cu 5,19%, şi ale SIF Muntenia, cu 1,34%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Amonil, de 6,25%, Banca Transilvania, de 0,63%, şi Rompetrol Rafinare, de 0,43%.

Cele mai citite

Curățenia de primăvară bate la ușă! Pregătește-te cu produse profesionale care să-ți facă munca mai ușoară!

Anotimpul renașterii, cel în care revine prospețimea și aduce cu sine prospețimea și căldura, primăvara este și momentul ideal pentru a face curățenie în...

Dacă vor avea pe ele avioane F-16 ale Ucrainei, Rusia amenință că va ataca baze militare din România

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a amenințat că Rusia va ataca viitoarele avioane F-16 ale Ucrainei chiar dacă aeronavele se vor afla în...

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă