7.6 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieBursa de la București, scăderi și creșteri în deschiderea ședinței de joi

Bursa de la București, scăderi și creșteri în deschiderea ședinței de joi

Totodată, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, se apreciază cu 0,08%, indicele BET-FI al SIF-urilor înregistra o pierdere de 0,51%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, creştea cu 0,18%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, se deprecia cu 0,02%, în timp ce reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a coborât cu 0,29%.

Valoarea totală a schimburilor realizate joi dimineaţa pe Bursa de Valori Bucureşti se situa la 539.671 lei (115.834 euro).

Acţiunile UAMT se apreciau cel mai mult de pe piaţa principală, respectiv cu 13,74%, fiind urmate de titlurile Altur, cu 6,25%, şi SIF5 Oltenia, cu 1,44%.

Pe de altă parte, cele mai mari scăderi erau consemnate la Prefab, de 10,73%, la Grupul Industrial Electrocontact (-9,38%) şi Transelectrica (-2,12%).

Cele mai citite

Seară istorică pentru Georgia! Gruzinii s-au calificat pentru prima dată la un Campionat European

Naţionala de fotbal a Georgiei s-a calificat în premieră la un turneu final al unui Campionat European, după ce a câștigat la loviturile de...

Schimbări importante în noul update Apple. iOS 18 va redefini experiența utilizatorilor

Cu lansarea iminentă a iOS 18, Apple se pregătește să redefinească complet experiența utilizatorilor iPhone, oferindu-le o libertate neegalată în personalizarea ecranului de pornire....

Irina Begu, victorioasă la revenirea în circuit

Irina Begu a revenit în circuitul profesionist de tenis după o absență de șapte luni cu o victorie. Românca de 33 de ani s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă