Bugetul pentru anul 2018, adoptat în Comisiile reunite de buget-finanţe. Votul final în plen

Legea bugetului de stat pentru anul 2018 a fost adoptată, vineri, în Comisiile reunite de buget-finanţe, cu 17 voturi „pentru” şi 14 „împotrivă”, urmând ca aceasta să ajungă, în perioada următoare, în plenul Parlamentului pentru votul final.

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 15.12.2017 - 21:45

Legea bugetului de stat pe anul 2018 a fost adoptată pe amendamente în Comsiile de Buget Finanțe din Camera Deputaților și Senat.

Legea a fost adoptată cu 17 voturi pentru și 14 împotrivă.

Din comisie, bugetul pleacă la plenul comun, unde se va da un vot pe întregul proiect. Conform programului Parlamentului, proiectul de buget este prognozat a fi votat pe data de 21 decembrie, iar apoi va fi trimis la promulgare, către președintele Klaus Iohannis.

Cel mai controversat moment în Comisia de Buget a fost un amendament trecut la anexa privind Unitățile Administrativ Teritoriale, care vor primi 100% din banii colectați din impozitul pe venit, față de 71,5% cât propusese Ministerul Finanțelor. La acest amendament s-a format o majoritate ad-hoc formată din UDMR, USR, PNL, PMP și Eugen Teodorovici, de la PSD. În fața acestei majorități ad-hoc PSD-ALDE au pierdut la vot.
 

 

Comentarii