15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieBoeing reduce producția de avioane 737 MAX

Boeing reduce producția de avioane 737 MAX

Livrările celui mai bine vândut avion al Boeing au fost blocate după consemnarea la sol a avionului 737 MAX, în urma prăbuşirii unui avion al Ethiopian Airlines, pe 10 martie, care a provocat moartea a 157 de persoane aflate la bord, transmite Reuters, citat de News.ro.

Producţia va fi redusă la 42 de avioane pe lună, de la 52, începând cu jumătatea lunii aprilie, a anunţat compania într-un comunicat, fără să precizeze până când va aplica reducerea.

Reprezentanţii producătorului american de avioane au spus că avionul 737 MAX ar putea fi consemnat cel puţin două luni, fiind posibil ca perioada să fie prelungită.

Criza de la Boeing, cel mai mare producător de avioane din lume, a fost provocată de accidentul din Etiopia şi de prăbuşirea unui avion  al companiei Lion Air în Indonezia, în octombrie anul trecut, în care toţi cei 189 de oameni aflaţi la bord şi-au pierdut viaţa.

Directorul general al Boeing, Dennis Muilenburg, a declarat vineri că Boeing ştie acum că un lanţ de evenimente a provocat ambele dezastre, veriga comună fiind activarea softului anti-blocare MCAS.

Boeing a precizat că nu va reduce numărul locurilor de muncă şi va lua măsuri să atenueze impactul financiar.

Board-ul companiei va înfiinţa o comisie care va analiza modul de proiectare şi de dezvoltare a avioanelor, a spus Muilenburg. Comisia ”va recomanda îmbunătăţurea politicilor şi procedurilor” pentru 737 MAX şi alte programe de construcţie de avioane.

Boeing a arătat că face în continuare progrese cu actualizarea software a 737 MAX, pentru a preveni alte accidente.

Cele mai citite

Iuliana Demetrescu va arbitra o semifinală de Liga Campionilor

Iuliana Demetrescu a fost delegată de UEFA la partida Chelsea – Barcelona, din semifinalele Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată sâmbătă, 27 aprilie, de...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Clotilde Armand s-a înscris pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand și-a depus, joi, candidatura pentru un nou mandat la Primăria Sectorului 1, din partea Alianței Dreapta Unită, potrivit jurnalul.ro. „Am un mesaj pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă