Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

BNR: O cooperare loială cu Ministerul Finanţelor presupune o consultare atunci când sunt adoptate

BNR a anunţat, vineri, după un comunicat al Ministerului Finanţelor, că îşi doreşte, ca şi până acum, "o cooperare loială” cu ministerul, dar a atenţionat că o astfel de cooperare presupune consultare prealabilă a băncii centrale atunci când sunt adoptate decizii.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.01.2019 - 21:45

Joi, PSD a cerut BNR să îşi facă datoria şi să apere moneda naţională, afirmând că BNR are destul resurse în acest sens.

Vineri, Ministerul Finanţelor a atras atenţia că banca centrală trebuie să stabilească şi să supravegheze respectarea regimului valutar. În plus, ministerul a subliniat că ”Guvernul îşi doreşte o cooperare loială” cu banca centrală.

Ulterior, BNR a reacţionat şi a atras atenţia că o cooperare presupune şi consultarea băncii centrale.

”Banca Naţională a României este implicată permanent, cu atât mai mult în aceste zile, în elaborarea şi aplicarea politicii monetare şi a politicii de curs de schimb, în conjunctura determinată de factori interni şi internaţionali. În acest context, BNR îşi doreşte, ca şi până acum, "o cooperare loială cu Ministerul Finanţelor Publice pentru armonizarea politicilor fiscale şi monetare în beneficiul cetăţenilor şi al mediului de afaceri". O asemenea colaborare presupune însă o consultare prealabilă a BNR atunci când sunt adoptate decizii care afectează politica monetară a băncii centrale şi stabilitatea financiară a ţării”, se arată în comunicat.

BNR a anunţat, vineri, un curs de referinţă de 4,7648 lei, aceasta fiind a 11-a oară, în luna ianuarie, cînd euro atinge un nou nivel record în raport cu leul.

Comentarii

loading...