19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieBlue Air solicită Guvernului României un credit de salvare

Blue Air solicită Guvernului României un credit de salvare

Reprezentanţii companiei susţin că, pentru a putea să îşi menţină activitatea, au nevoie de un sprijin financiar temporar.

“În situaţia actuală, pentru a putea traversa cu bine această perioadă şi pentru a continua să ne servim pasagerii şi să plătim sume substanţiale la bugetul de stat, avem nevoie de sprijin temporar, sub forma unui credit, care să asigure Blue Air lichiditatea necesară menţinerii capacităţii de zbor şi a locurilor de muncă în această perioadă dificilă.

Creditul de salvare nu este un fond nerambursabil, ci un împrumut cu dobândă preferenţială acordat unei companii, într-o situaţie de criză majoră. Avem capacitatea de a rambursa acest credit şi dobânzile aferente. De aceea, luna trecută am depus la Guvernul României solicitarea noastră formală şi suntem încrezători că orice analiză de risc şi oportunitate va duce la o soluţionare pozitivă a cererii noastre de finanţare.

În caz contrar, piaţa pe care nu o vom mai putea deservi noi, o companie românească, va fi preluată de operatori străini care nu vor contribui la bugetul de stat al României şi nu vor lua decizii având în minte interesul românesc (…)

Vom pierde mii de locuri de muncă de înaltă calificare, atât direct la Blue Air, cât şi la companiile de pe fluxul nostru de valoare adaugată, aeroporturi, operatori la sol. Vom asista la pierderea efectului de multiplicare în economie creat de existenţa unui operator de transport local, cu cotă de piaţă semnificativă.

La Blue Air, noi considerăm că atât românii din ţară, cât şi milioanele de români care trăiesc şi muncesc în alte ţări europene merită să fie conectaţi cu Europa şi România într-un mod confortabil şi cu preţuri competitive”, susţin reprezentanţii companiei, citaţi de Agerpres.

Potrivit sursei citate, echipa Blue Air a construit în ultimii 15 ani cea mai mare companie cu capital privat din industria aviatică românească, care deserveşte peste 4 milioane de pasageri pe an.

Cele mai citite

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă