Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Bitcoin a scăzut până aproape de 6.000 de dolari

Piaţa criptomonedelor este din nou în scădere, cotaţia Bitcoin coborând miercuri până aproape de 6.000 de dolari - o scădere de aproape 2% într-o zi, ceea ce înseamnă o scădere de peste 50% în acest an. Etherum a scăzut cu peste 3%, iar Ripple a scăzut cu aproximativ 4%.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 27.06.2018 - 17:14

Peste 80% din cele 1.586 de monede digitale de pe site-ul Finder.com, urmărite într-un sondaj săptămânal, au scăzut din valoare în ultimele şapte zile, sondajul constatând o scădere în medie cu 19%, relatează Bloomberg.

Volumul tranzacţiilor a scăzut, de asemenea, cu 6% faţă de săptămâna precedentă, arată datele Finder.com, iar Bitcoin, Tether, Ethereum, EOS şi Bitcoin Cash au fost primele cinci monede virtuale tranzacţionate. Volumul a fost la jumătate din cât a însemnat la sfârşitul lunii aprilie, când Finder.com a început analiza săptămânală a monedelor virtuale.

La finalul anului trecut, o prognoză Saxo Bank preciza că „Bitcoin va creşte în 2018 la peste 60.000 de dolari şi la o capitalizare a pieţei de peste 1 trilion de dolari, pe măsură ce apariţia contractelor futures pentru Bitcoin, în decembrie 2017, ar duce la o mobilizare a implicării din partea investitorilor şi fondurilor. Acestea din urmă se simt mai confortabil tranzacţionând futures decât să adune fonduri la burse de criptovalute”.

La jumătatea lunii iunie, Bitcoin a coborât până la cel mai scăzut nivel după cel din februarie, ajungând la valoarea de 6.450 de dolari, reînnoind preocupările investitorilor privind viabilitatea criptomonedei pe termen lung. Preţul monedei digitale a scăzut în 13 iunie până la 6.450 de dolari, înregistrând o scădere de peste 6%, ceea înseamnă o pierdere de peste 50% în acest an.

Bitcoin a atins un nivel record de 19.511 dolari în decembrie 2017, maximul creşterii fiind de peste 1.400% înregistrată în 2017.

Criptomonedele au avut un început de an agitat, cu prăbuşiri importante ale valorilor. În prezent, bătălia s-a mutat în zona acceptării acestora de către companiile financiare de top, dar şi în pivinţa modului în care vor fi reglementate şi, implicit, acceptate de către participanţii la piaţa financiară.

 

Comentarii