13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieBani pentru IMM de la patru antreprenori români

Bani pentru IMM de la patru antreprenori români

MC Fund I este unul dintre cele mai mari fonduri de private equity din România, care doreşte să investească în IMM-uri locale ce activează în patru sectoare.

 

Pentru bunuri de larg consum

Morphosis Capital Fund I intenţionează să investească între 5 şi 15 milioane de euro în companii care operează în sectoare, precum cel al bunurilor de larg consum, în servicii medicale, dar şi în sectorul tehnologic şi în serviciile B2B.

”Suntem bucuroşi că am atins pragul de 50 de milioane de euro şi ne dorim să colaborăm cu antreprenori vizionari care doresc să-şi transforme companiile în campioni naţionali şi, de ce nu, internaţionali. Mediul de afaceri local, dar şi România în ansamblu, va beneficia de această investiţie. Vrem să demonstrăm că fondurile de private equity au un impact pozitiv asupra ecosistemului antreprenorial, fapt dovedit în multe alte ţări dezvoltate”, a spus News.ro Managing Partner Morphosis Capital, Andrei Gemeneanu.

 

Patru români

Firma Morphosis Capital a fost fondată de patru antreprenori români, Simona Gemeneanu, Gabriela Dumitru, Andrei Gemeneanu şi Dragoş Petre, cu sprijinul a doi profesionişti în private equity cu o experienţă internaţională, ei fiind şi Independent Advisers

Andrei Gemeneanu are experienţă în Marketing şi General Management, cu accent pe evaluarea, execuţia, integrarea şi managementul achiziţiilor. Gabriela Dumitru este specializată în gestionarea investiţiilor şi achiziţiilor, lucrând anterior pentru un fond de private equity important.

Simona Gemeneanu are experienţă în investiţii şi achiziţii în cadrul IMM-urilor. Dragoş Petre a lucrat ca specialist în domeniul finanţelor, atât pentru companii mari, cât şi pentru companii antreprenoriale.

Florin Vasvari este profesor la London Business School, unde predă cursuri de Private Equity şi Venture Capital şi Fuziuni şi Achiziţii. Bert Wiegman este unul dintre pionierii în industria de private equity din Marea Britanie şi are peste 30 de ani de experienţă pe pieţele vestice. Cei patru parteneri fondatori au împreună, însumat, peste 40 de ani de experienţă pe plan internaţional în industria de private equity.

Cele mai citite

Încercare disperată a avocaților lui Mario Iorgulescu de a-l scăpa de închisoare: „Suferă de leziuni cerebrale încă din copilărie”

Avocaţii lui Mario Iorgulescu încearcă să-l scape pe tânăr de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare pentru omor, susţinând că are...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Legea pentru prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă, promulgată de Klaus Iohannis

Legea iniţiată de Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) pentru ratificarea Convenţiei privind prevenirea şi eliminarea violenţei şi hărţuirii la locul de muncă a...
Ultima oră
Pe aceeași temă