21.9 C
București
marți, 6 iunie 2023
AcasăEconomieBani & AfaceriIată 3 achiziții pe care să le faci ca adult

Iată 3 achiziții pe care să le faci ca adult

Să fii adult este adesea complicat, însă acest lucru vine și cu beneficii, nu doar responsabilități, atunci când înveți să te descurci atât în plan personal, cât și financiar. Pentru a avea confortul și independența dorită în viața de adult, ar trebuie să iei în considerare câteva lucruri pe care le poți achiziționa. Să duci o viață în care ești spontan este frumos și un lucru de admirat, însă organizarea este de asemenea o virtute pe care o poți include în setul tău de valori. 

Iată 3 lucruri pe care le poți achiziționa ca adult

1.     O mașină

A folosi transportul în comun este un lucru pe care ar trebui să îl facem cu toții, însă este bine să avem și propria mașină, care să ne asigure independența în transport și să ne ofere posibilitatea de a ajunge la timp, atunci când nu există altă variantă. Cu siguranță te vei simți liber când vei avea în mână cheia propriei tale mașini și vei ști că nu trebuie să suni pe cineva să te ducă unde trebuie să ajungi. Astfel, te poți organiza după bunul plac și nu trebuie să-ți potrivești programul cu al celor din jur.

2.     O casă

Chiar dacă ești o fire mai libertină, care dorește să exploreze lumea și să nu “prindă rădăcini” toată viața într-un singur loc, achiziționarea unei case sau a unui apartament este ceva la care trebuie să te gândești dacă îți dorești să ai liniștea și siguranța faptului că locul în care locuiești este al tău, ca nu pot apărea evenimente neprevăzute care să-ți cauzeze stres. Până și cele mai rebele persoane se liniștesc la un moment dat, așa că poți anticipa asta din timp și să economisești. Sau, dacă decizia de a cumpăra o casă vine chiar atunci când nu te aștepți, poți opta pentru un credit. La instituțiile financiare nebancare, precum Creditfix.ro, găsești chiar și credit cu istoric negativ pentru care poți opta.

3.     O pensie privată

O altă modalitate de a-ți folosi într-un mod eficace veniturile este de a pune o mică parte din ele deoparte pentru pensie. Evident, atunci când ești tânăr și abia începi să descoperi piața muncii, să economisești pentru pensie pare ceva de speriat, însă nu este chiar așa. O soluție ar fi ca la început să economisești o sumă mică, de exemplu poți începe cu 5% și să crești procentul pe parcursul vieții sau să-l adaptezi în funcție de situația în care te afli de-a lungul timpului.

Prin urmare, este bine să ai în vedere faptul că liniștea vieții de adult poate fi creată prin anumite achiziții pe care toată lumea le cunoaște, dar de multe ori le uităm importanța. Cu pași mici, toate planurile și inițiativele noastre se îndeplinesc, dacă muncim pentru ele.

Sursă foto: Pexels.com

Cele mai citite

S-a inventat un nou sport. Campionatul European de Sex. Care sunt cele 16 probe, regulile și punctajul?

Sexul este acum oficial un sport în Suedia, așa că Federația Suedeză de Sex (SSF) a organizat și reglementat primul Campionat European de Sex. Federația...

Iohannis: Viziunea comună a statelor din formatul Bucureşti 9 este esenţială – VIDEO

Klaus Iohannis este, marţi, la Bratislava, la Summitul Formatului Bucureşti 9 (B9), pe care îl coprezidează alături de preşedintele Republicii Slovace, Zuzana Caputova, şi...

3 soluții pentru depozitarea anvelopelor

Odată cu schimbarea condițiilor meteo, trebuie să-ți schimbi anvelopele cu cele recomandate pentru noul anotimp. Vara fiind aproape, acum trebuie să-ți depozitezi anvelopele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă