10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriDeschide-ţi un magazin online, în 2022, în doar 5 paşi simpli!

Deschide-ţi un magazin online, în 2022, în doar 5 paşi simpli!

În mod categoric, ultimii ani au fost ai online-ului. Potrivit Eurostat, numărul romanilor care au făcut shopping online s-a dublat în perioada pandemiei, astfel că mulţi antreprenori vechi sau noi sunt atraşi de ideea de realizare magazin online in 2022, ţinând cont de solicitările de pe piaţă.

Sunt 5 paşi esenţiali de parcurs pentru a pune în funcţiune o platformă de pe care să fie comercializate produse sau servicii pe internet:

Stabilirea unei forme juridice sub care să funcţioneze magazinul online

Un magazin online, că orice afacere, trebuie să funcţioneze legal, iar primul pas în înregistrarea să îl reprezintă alegerea unei forme de organizare dintre: persoană fizică autorizată (PFA), SRL sau SRL-D, întreprindere individuală sau întreprindere familială. După acest pas se va alege şi un cod CAEN – cel specific pentru magazinele online fiind 4791, care se referă la comerţul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet. Codul va fi menţionat în actul constitutiv al societăţii, la punctul despre obiectivul principal de activitate. Pe lângă codul principal se pot adăuga şi unele suplimentare, în funcţie de nevoi.

Alegerea unui nume şi a unui domeniu

Următorul pas este acela de alegerea numelui magazinului şi a unui domeniu la care acesta să funcţioneze. În timp ce alegerea numelui firmei se face la Registrul Comerţului, pentru domeniu se va contacta o firmă specializată, căreia să i se ceară o ofertă de creare site web pret. Este foarte important ca firma în cauză să fie una serioasă, cu reputaţie bună pe internet, pentru că şi serviciile sale să fie unele de calitate.

Alegerea furnizorilor

Reuşita unei afaceri se leagă în special de produsele pe care le oferă, astfel că alegerea furnizorilor este o etapă foarte importantă. Fie că magazinul online va beneficia de un depozit în care să fie aduse produsele sau că va opta pentru dropshipping, caz în care acestea vor fi livrate clienţilor direct de către furnizor, este important să se încheie contracte cu firme de încredere, care oferă articole de calitate, care se încadrează în cerinţele magazinului şi care să fie transportate la timp.

Alegerea platformei de e-commerce

Se poate opta pentru platforme Open Source (care se pot descărca de pe site-uri de specialitate) sau custom-made (personalizate în funcţie de business, de companii specializate), dar pentru magazinele online aflate la început cele mai bune sunt platformele SaaS (software aş a service), care se pot închiria printr-un abonament lunar.

Stabilirea metodelor de plată şi a procesatorilor de plăţi

Stabilirea metodelor de plată este şi ea foarte importantă în funcţionarea unui magazin online, spun experţii de la VeryCreative. Este indicat că afacerea să le ofere câte mai multe posibilităţi clienţilor săi, din acest punct de vedere, pentru că ei să o aleagă pe cea care li se potriveşte cel mai bine, fie că este vorba de plată ramburs sau de plată online.

Negocierea cu procesatorii de plăţi online este foarte importantă, pentru a şti exact care sunt comisioanele aferente pragurilor de volume care se procesează lunar. În concluzie, nu este greu să se dea în folosinţă un magazin online în 2022, doar este nevoie de prudenţă maximă în realizarea site-ului, în alegerea furnizorilor şi în colaborarea cu procesatorii de plăţi.

Cele mai citite

Boloș. după discuțiile cu agențiile internaționale, în SUA. VIDEO

Agenţiile ne-au reconfirmat ratingul suveran şi perspectiva stabilă, dar asta nu înseamnă că nu există loc de creştere, pentru că investitorii străini au tendinţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă