13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăEconomieBani & AfaceriAnaliști: Bitcoin ar putea atinge 70.000 de dolari, până la finalul anului

Analiști: Bitcoin ar putea atinge 70.000 de dolari, până la finalul anului

Creșterile volumelor de tranzacționare cu bitcoin au adus optimism în industrie. Specialiștii văd chiar posibilitatea ca cea mai cunoascută monedă virtuală să atingă în curând un nou maxim istoric.

În ultimul timp, volumul de tranzacții cu bitcoin a intrat pe un trend ascendant. În principal, au fost înregistrate tranzacții de peste 10 milioane de dolari, potrivit lui Armando Aguilar, strateg în domeniul activelor digitale la Fundstrat Global Advisors, citând date de la Glassnode.

Traiectoria bitcoin amintește analiștilor de parcursul precedent pe care criptomoneda l-a avut înainte să atingă un nivel record.  Armando Aguilar a declarant pentru Marketwatch că bitcoin a beneficiat atunci de o creștere similară. Acesta s-a raportat la tranzacții mai mari, alocărilor instituționale probabile și investitori pe termen lung.

„Pe baza modelelor, bitcoin ar putea cunoaște o creștere care să depășască 70.000 dolari până la sfârșitul anului”, a spus Aguilar.

Perspectivele specialiștilor, optimiste

Stock-to-flow este o măsură care evaluează oferta curentă circulantă a unui activ în raport cu fluxul de producție nouă pentru a prognoza mișcările prețurilor.

Majoritatea analiștilor prezic un maxim istoric în noiembrie. Raliul ar putea continua până în ianuarie, februarie, a declarat Rosh Singh, CEO al platformei de tranzacționare cripto Quadency.

Bitcoin a scăzut cu peste 4% după ce a crescut luni la peste 57.800 de dolari, prima dată din luna mai.

Criptomoneda se tranzacționa ieri în jurul prânzului 55.022 de dolari. Valoarea sa este în scădere cu peste 4% în ultimele 24 de ore. Asta după ce în ultimele șapte zile cunoscuse o majorare de 12%.

Evoluția prețurilor Bitcoin nu este neobișnuită, având în vedere o creștere recentă a volatilității, a declarat pentru MarketWatch și Louis LaValle, director general al managerului de fonduri cripto 3iQ Digital Assets.

Indicele BitVol, care măsoară volatilitatea implicită de 30 de zile pentru prețurile opțiunilor bitcoin, a crescut cu peste 10% în ultimele 10 zile, a remarcat LaValle.

Bitcoin, în drum spre consolidare și creștere

Unii analiști au atribuit scăderea bitcoinului contagiunii criptomonedelor mai mici.

„Piața mai largă a Alt (altcoin sau alternative la bitcoin) a suferit pierderi. Acestea au avut efect și asupra criptomonedei bitcoin”, a scris Matt Blom, șeful global de vânzări și tranzacționare al Eqonex.

Dintr-o perspectivă tehnică, bitcoin ar putea îmbrățișa o fază de consolidare de două săptămâni. Duminică a apărut un nou semnal de contra tendință pe termen scurt, susține Katie Stockton, fondatorul Fairlead Strategies.

Cu toate acestea, după consolidare, bitcoinul ar putea cunoaște un record în următoarele săptămâni. Criptomoneda menține un impuls pozitiv pe termen mediu, a remarcat Stockton.

Bitcoin devine tot mai atractiv pentru investitori, mai ales în fața inflației. În prezent în piață există Bitcoin în valoare de 650 de miliarde de dolari. Între timp, investitorii dețin cel puțin 2,7 trilioane de dolari în aur, potrivit World Gold Council. Dacă investitorii ar mutat cu puțin peste 20% din deținerile lor de aur în Bitcoin, criptomoneda s-ar putea dubla sau mai mult.

Adelina Toader
Adelina Toader
Adelina este Redactorul Șef al Ziarului România Liberă din iunie 2021. Adelina are o experiență de peste 8 ani în presa scrisă. Și-a început cariera jurnalistică în grupul de presă Bursa avansând de la poziția de redactor până la cea de Managing Editor. Adelina a scris atât pe domeniul economic, cât și politic- extern. În ultimii ani, Adelina a realizat interviuri cu miniștrii, ambasadori precum și cu antreprenori din diferite domenii.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Cine nu este eligibil pentru Start-up Nation

Ediția din anul 2024 a programului Start-up Nation aduce modificări semnificative față de edițiile anterioare, inclusiv în ceea ce privește potențialii beneficiari, anunță o...
Ultima oră
Pe aceeași temă