Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Foto: Arhivă

Banca Transilvania a cumpărat Bancpost

Banca Transilvania a devenit proprietarul pachetului majoritar de acţiuni (99,15%) deţinut de Eurobank Group la Bancpost, precum şi al acţiunilor deţinute la ERB Retail Services IFN şi ERB Leasing IFN, informează un comunicat al Băncii Transilvania.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 04.04.2018 - 11:39

Valoarea totală a tranzacţiei depăşeşte 225 de milioane de euro.

Bancpost a fost achiziţionată la 75% din valoarea activului net, pentru aproximativ 178,67 milioane euro.

Pentru ERB Retail IFN, BT a plătit 40,42 milioane euro (77% preţul de piaţă al acţiunilor / valoarea contabilă), iar pentru ERB Leasing IFN, 6,79 milioane euro (63% preţul de piaţă al acţiunilor / valoarea contabilă).

În plus, Banca Transilvania a preluat un împrumut subordonat în valoare de 80 milioane euro pentru Bancpost.

Odată cu finalizarea tranzacţiei dintre Eurobank Group şi BT începe integrarea acestor entităţi în Grupul Financiar Banca Transilvania.

Comentarii

loading...