14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieBalanța schimburilor comerciale între România și Emiratele Arabe Unite înclină în favoarea...

Balanța schimburilor comerciale între România și Emiratele Arabe Unite înclină în favoarea noastră

Ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat Ştefan-Radu Oprea s-a întâlnit ieri la Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, cu Sultan Al Jaber, ministrul pentru proiecte strategice al statului din Peninsula Arabă.

Sultan Al Jaber s-a arătat interesat de investiții în proiectele românești vizând infrastructura, energia și agricultura, motiv pentru care cele două părți  au constituit mai multe grupuri de lucru și au stabilit un calendar de întâlniri (prima întâlnire din calendar fiind stabilită chiar la începutul lunii viitoare).

La întâlnire au mai luat parte, din partea mediului de afaceri, și reprezentanți ai companiilor Mubadala, Al Dahra Holding și Masdar City.

De asemenea, pe parcursul celor două zile cât a durat vizita oficială, ministrul român a mai avut întâlnit și cu reprezentanți ai unor firme uriașe precum Mohammad Omar Bin Haider Holding Group, DP WORLD, Dubai Trade, Custom Dubai – sau Air Arabia Group, care și-a arătat disponibilitatea pentru deschiderea unei linii aeriene București-Sharjah până la sfârșitul acestui an.

”Dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu statele Consiliului de Cooperare al Golfului este un obiectiv explicit al Guvernului. În acest context, Emiratele Arabe Unite reprezintă unul din cei mai importanți parteneri din zonă, ca potențial de investiții. Sprijinim consolidarea relațiilor business-to-business între companiile din cele două țări”, a punctat Ștefan-Radu Oprea.

În 2018, schimburile comerciale dintre cele două țări s-au ridicat la suma de 356,2 milioane USD, din care 283,9 milioane USD exporturile noastre, iar 72,3 milioane USD importuri din Emiratele Arabe Unite.

Cele mai citite

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă