14.4 C
București
miercuri, 27 martie 2024
AcasăEconomieBăcăuanii - în dialog deschis pe tema Start-Up Nation cu...

Băcăuanii – în dialog deschis pe tema Start-Up Nation cu ministrul Ștefan-Radu Oprea.

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat a invitat astăzi tinerii antreprenori din Bacău, pe cei care caută soluții de finanțare de tip Start-Up Nation, de dezvoltare a afacerii lor sau pe cei care caută soluții de ieșire pe piața externă, la o sesiune de informare și dialog pe teme de interes pentru participanți.

La eveniment au participat, din partea autorităților Ştefan-Radu OPREA – ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Adrian-Dragoș BENEA – senator, reprezentanți ai autorităților publice locale și reprezentanți ai instituțiilor bancare partenere în cadrul programului Start-Up Nation.

Evenimentul a avut ca obiectiv informarea reprezentanților mediului de afaceri local și regional asupra dezvoltării ecosistemului antreprenorial românesc, precum și accesului rapid la finanțări, dorindu-se astfel conturarea unui dialog susținut între reprezentanții MMACA și cei ai mediului de afaceri.

Reprezentanții ministerului și ai Agenției pentru IMM-uri regională au luat act de sugestiile făcute de participanții la discuții care au venit cu propuneri pertinente de îmbunătățire a programului Start-Up Nation pentru anul 2019. Una dintre propunerile de modificare a programului pentru urmatorul an a fost legată de corelarea numarului de salariați cu domeniul de activitate al societății.

Cu cât firmele vor fi mai corecte în abordarea acestui program, cu atât progamul va fi mai simplu și mai flexibil. Cu cât se sesizează tentative mai multe de a ocoli sau frauda programul, condițiile vor fi mai restrictive și condițiile se vor înăspri- aceasta este logica după care funcționează programul.

Cele mai citite

SUA „vor continua” să parașuteze ajutor umanitar în Gaza

Statele Unite(SUA) "vor continua" să paraşuteze ajutor umanitar în Fâşia Gaza, a afirmat marţi un purtător de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al...

Președintele Iohannis, la Misiunea Economică a Francofoniei: România are o creștere economică peste media UE

România a înregistrat în anul 2023 "o creștere economică robustă, de 2,1%, ritm superior mediei Uniunii Europene", a transmis președintele Klaus Iohannis în cadrul...

Viceprimar al sectorului 3, plângere la DNA, împotriva lui Robert Negoiță

Lucian Judele, viceprimarul Sectorului 3, a mers, astăzi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a depus o plângere împotriva lui Robert Negoiţă, pe care...
Ultima oră
Pe aceeași temă