11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăEconomieAvantajele colaborării cu firme specializate în transport marfă

Avantajele colaborării cu firme specializate în transport marfă

Pe lângă sporirea numărului de firme de la noi din țară care activează în domeniul logisticii, în ultimii ani a apărut și o nișă a transporturilor care presupune livrarea personalizată a aparatelor cu valoare adăugată mare (echipamente High-Tech de birou sau medicale, bancomate, terminale de plată, aparate de vending sau jocuri de noroc), precum și manipularea, instalarea, montajul și testarea  acestor echipamente, iar în anumite cazuri poate fi vorba chiar și de furnizarea unor spații de depozitare sau spații tehnice care să permite configurarea acestor echipamente.

Acest tip de business în transporturi definește un concept special de instruire a personalului, care participă în anumite cazuri la traininguri organizate chiar de către beneficiar, cu scopul de a învață tot ceea ce este necesar pentru a instala echipamentele clienților. Și mai mult decât atât, firmele care activează în acest sector exclusivist se diferențiază de cele obișnuite și prin modul de manipulare al mărfurilor, înlocuind forța brațelor cu utilaje sofisticate acolo unde situația o permite. O astfel de abordare pare de neconceput la noi în țară, deși reprezintă o practică comună Occident.

Din fericire însă, aceste servicii care sunt menite să eficientizeze procesele comune și costurile unor afaceri au început să fie căutate și în România. Cu toate acestea, în domeniul transporturilor predomină în continuare serviciile clasice de curierat.

Oamenii preferă să facă cumpărături online din comoditate, pentru că astfel marfa le este livrată rapid la domiciliu. Magazinele online au grijă de cumpărăturile oamenilor, le transportă marfa acasă (în special dacă este grea, mare și voluminoasă) ușurându-le astfel munca. Din dorința de a nu face niciun efort, ei achiziționează tot felul de bunuri din magazinele online, iar acestea în general, sunt livrate în termen de 48 de ore acasă.

Sunt situații în care trebuie să mute mobila sau anumite bunuri grele și au nevoie de ajutorul unei firme specializate în transport marfă. Dacă de exemplu au de realizat un transport de mobilă sau de mărfuri în străinătate, trebuie să recurgă la serviciile unei firme care se ocupă cu transportul mărfurilor la nivel internațional. Cei care au afaceri pot fi în situația de a apela la firme sau companii de transport agabaritic, de mărfuri speciale, de mărfuri grele și voluminoase, care sunt de gabarit depășit.

Principalele avantaje ale colaborării cu firme specializate în transport marfă

La aceste firme poți găsi transportatori specialiști pentru fiecare rută, indiferent că este în țară sau în străinătate. Pentru transport internațional se pot folosi mașini autorizate de 3.5 tone sau de 7.5 tone autorizate, sau TIR-uri pentru diferite tipuri de mărfuri, bunuri sau mobilier. De asemenea, firmele au un colectiv calificat, profesional, care asigură o bună comunicare cu clienții, știu să păstreze relațiile cu aceștia și înțeleg care sunt cerințele lor.

Firma ta nu va avea nevoie să cumpere un echipament specializat în transportul de mărfuri care sunt de greutăți și dimensiuni mari, pentru că poate foarte simplu să folosească serviciile unei firme specializată în astfel de servicii. Prețurile sunt flexibile iar șoferii sunt calificați pentru transportul diferitelor tipuri de mărfuri. De asemenea, firma ta nu va trebui să suporte anumite cheltuieli suplimentare dacă apelează la astfel servicii. Acestea se referă la întreținerea vehiculelor, a echipamentelor, la taxe și asigurări obligatorii. Deci prin colaborarea cu aceste firme se fac economii mari și se beneficiază și de alte avantaje.

Astfel de transporturi nu se pot face de pe o zi pe alta, ele se pregătesc în cele mai mici detalii. Deci este nevoie de răbdare din partea fiecărui client în parte. Avantajul este că marfa va fi livrată întotdeauna în siguranță și la timp.

Siguranța transportului este foarte importantă, de aceea trebuie aleasă întotdeauna o firmă care oferă cele mai bune soluții și are experiență în manipularea și transportul mărfurilor și a echipamentelor grele. Atât personalul de încărcare cât și conducătorul auto va răspunde de siguranța încărcăturii. Șoferul trebuie să respecte sarcina totală admisă, să controleze pe traseu măsurile de asigurare ale încărcăturii (respectiv să restrângă chingile), să transporte doar marfa care a fost ambalată adecvat, încărcată corect și care astfel nu va afecta funcțiile vehiculului. De exemplu nu se acceptă ca marfa să fie încărcată pe față sau pe o singură parte.

Firmele sau companiile de acest fel oferă clientului posibilitatea de a afla pe durata transportului despre locul și stadiul în care se află marfa. Clientul poate contacta șoferul care realizează transportul prin intermediul firmei de transport și astfel va fi mai liniștit când va afla că bunurile sale vor ajunge la timp la destinație.

Astfel de firme asigură și transportul lucrurilor de mare tonaj, transportul mărfurilor voluminoase și a încărcăturilor grele. Ele oferă servicii de manipularea mărfurilor agabaritice, care cuprind și escorte speciale pentru transport. De asemenea au și servicii de ridicări ale mărfurilor foarte grele în condiții speciale cu macaraua, care sunt foarte importante. Manipularea mărfurilor grele nu este ușoară, ci din contra este o activitate foarte dificilă și solicitantă, de aceea este nevoie de timp și de persoane bine pregătite profesional. Avantajele oferite de aceste firme sunt siguranța, eficiența, economia de timp și prețurile acceptabile.

Fiecare încărcătură în transportul agabaritic este unică (are o anume dimensiune și greutate) și necesită o pregătire foarte bună a persoanelor implicate în realizarea acestor servicii. Mărfurile vor fi transportate în condiții de siguranță, astfel încât să nu fie deteriorate pe parcursul drumului. Fiecare marfă este ridicată cu dispozitive speciale și adusă în siguranță la destinația dorită.

Persoanele care vor să realizeze transporturi de echipamente speciale, la care să se poată adăugat și anumite servicii personalizate cu valoare adăugată, pot opta pentru servicii de transporturi speciale și agabaritice prin MaxLoads.ro, care cuprind servicii de transport intern și internațional de mărfuri și echipamente în toată Europa.

Acestea asigură manipularea și transportul mărfurilor agabaritice din categoria cărora fac parte: utilajele pentru construcții, motoarele navale, componente aeronautice, piesele industriale care sunt de mare tonaj, eolienele, turbinele, silozurile, mașinile agricole, ambarcațiunile, echipamentele medicale, vending și High-Tech, bancomate sau aparate pentru jocuri de noroc. Indiferent dacă este vorba despre transportul unor vehicule speciale, tractoare sau escavatoare, firma dispune de încărcătoare potrivite pentru fiecare tip de marfă. Ridicarea mărfurilor se face cu macaraua, cu cricuri hidraulice sau cu portale.

Indiferent cât de mare este utilajul, acesta va fi transportat în condiții de siguranță. În plus, clientul poate solicita diverse cerințe speciale, inclusiv instruirea personalului pentru instruirea cu privire la instalarea și testarea unor echipamente. MaxLoads este o companie care asigură în plus și servicii de depozitare, distribuție și gestiune în orașul Alba Iulia și în București. Pe site-ul transportatorului se poate completa formularul de contact pentru orice solicitare făcută de persoane fizice sau persoane juridice. Utilizatorii site-ului pot găsi aici soluții eficiente de transport pentru orice tip de mărfuri indiferent cât sunt de mari, de voluminoase sau de grele.

Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă