Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autovehiculele electrice ar putea fi mai ieftine decât cele clasice în următorii ani

Autovehiculele electrice pot ajunge să fie mai ieftine decât cele pe combustibili petrolieri până în 2025, însă acest lucru va depinde de costul bateriilor litiu-ion, potrivit unui raport al Bloomberg New Energy Finance, citat de Mediafax.

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 23.03.2018 - 09:14

Unele modele de maşini electrice ar putea costa la fel de mult ca motoarele cu ardere de combustie încă din anul 2024 şi vor deveni mai ieftine în anul următor, potrivit raportului citat.

Pentru ca acest lucru sa se întâmple, preţurile acumulatorilor trebuie să scadă, chiar dacă cererea pentru metalele folosite la producţia acestor unităţi continuă să crească, au afirmat cercetătorii de la Londra.

Legislatorii din Marea Britanie au iniţiat o anchetă asupra pieţei de profil, analizând infrastructura necesară şi încercând să determine dacă să introducă termenul până în 2040 pentru a pune capăt vânzării de autovehicule pe benzină şi pe motorină.

China, cel mai mare poluator din lume, caută să conducă pieţele globale în adoptarea vehiculelor electrice, guvernul aplicând cote de producţie care vizează creşterea vânzărilor.

În prezent, Norvegia este liderul global în ceea ce privește ponderea autovehiculelor electrice aflate în circulație.

Comentarii