Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Autoturisme Dacia, din ce în ce mai apreciate în UE. Înmatriculările au înregistrat creșteri de 24%

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi Dacia în Europa (UE plus ţările EFTA) a înregistrat o creştere de 24,1% în luna februarie 2018, comparativ cu februarie 2017, arată datele publicate joi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Iulia Zarnescu 0 comentarii

Actualizat: 15.03.2018 - 11:38

De asemenea, ACEA informează că piaţa auto din România a avut în luna februarie 2017 o creştere de 5,7%, fiind înmatriculate 8.777 de autoturisme noi faţă de 8.302 unităţi în luna februarie a anului trecut. Comparativ, piaţa auto din Europa a înregistrat luna trecută o creştere de 4% în ritm anual.

În rândul constructorilor auto, un număr de 41.037 de autoturisme Dacia au fost înmatriculate luna trecută în Europa (Uniunea Europeană plus ţările EFTA), în creştere cu 24,1% faţă de 33.078 unităţi în luna februarie 2017, cota de piaţă a Dacia ajungând la 3,5%. Creşterea vânzărilor de autoturisme Dacia a compensat scăderea livrărilor de autoturisme marca Renault, astfel că, pe ansamblu, livrările grupului francez au crescut cu 6,4%, până la 121.958 de unităţi.

La nivel general, înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 4% în ritm anual în luna februarie 2018, graţie unei cereri solide în Germania şi Franţa şi a unor creşteri de două cifre în Spania şi Olanda, dar şi a vânzărilor solide de autoturisme marca Peugeot.

Un număr de 1,159 milioane autoturisme au fost înmatriculate luna trecută în Uniunea Europeană şi ţările EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia), comparativ cu 1,114 milioane autoturisme înmatriculate în luna februarie 2017.

Aproape toate marile pieţe auto europene au înregistrat creşteri în luna februarie, excepţia fiind Marea Britanie, unde vânzările au scăzut (pentru a 11-a lună consecutiv) cu 2,8%. În Germania, cea mai mare piaţă auto din Europa, înmatriculările cu crescut cu 7,4%, în timp ce în Franţa au urcat cu 4,3%, iar în Spania au înregistrat un avans de 13%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, AGERPRES.

Comentarii