16.9 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021

Autostrada Ploiești – Brașov va începe să fie construită peste trei ani

Autostrada Ploiești – Brașov va începe să fie construită, cel mai devreme, peste trei ani, a precizat, într-o intervenție telefonică, Mariana Ioniţă, directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În acest moment se încearcă revizuirea studiului de fezabilitate pentru viitoarea autostradă. Până la începerea construcției autostrăzii, se iau în calcul câteva proiecte pentru fluidizarea traficului pe DN1, care vor consta în amplasarea unor pasaje sau pasarele, a explicat Mariana Ioniță la postul Digi 24.

„Eu nu cred că vom putea vedea în execuţie, mai devreme de trei ani, Autostrada de la Ploieşti până la Braşov. Până atunci, zilele acestea am vorbit cu actuala conducere a Ministerului Transporturilor, domnul ministru Drulă, şi cu fosta conducere, domnul ministru Bode. Noi am anunţat nişte proiecte care au scopul de a fluidiza traficul pe DN1, nişte pasaje şi pasarele”, a explicat Mariana Ioniță.

În acest moment este funcțional tronsonul de autostradă A3, dintre București și centura orașului Ploiești.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă