12.2 C
București
joi, 9 ianuarie 2025
AcasăEconomieAutoCurăță-ți mașina LIKE A PRO - ghid complet de auto detailing acasă

Curăță-ți mașina LIKE A PRO – ghid complet de auto detailing acasă

Curățarea interiorului mașinii tale nu trebuie să te lase cu găuri în buget. Dacă mașina ta este plină de praf, resturi de murdărie, urme lipicioase sau firimituri, are nevoie de împrospătare. Praful, părul de animale, murdăria și alte resturi se pot acumula și deteriora interiorul mașinii, astfel încât nu doar petele și mirosurile neplăcute să fie probleme. Curățarea regulată nu doar va face masina să arate mai bine ci și să reziste mai mult timp iar tu și familia ta sau pasagerii,  să vă simțiți mai bine la drum. Tot ce ai nevoie este de câteva produse detailing auto și puțină îndemânare.

Ce produse poți folosi

Unele produse de curățenie de uz casnic pot avea substanțe chimice dure care să deterioreze suprafețele mașinii în timp, fie că e vorba de piele, plastic sau pânză, așa că evită sau diluează-le pentru a proteja mașina. Recomandarea este să folosești produse speciale din gama de solutii curatat interior auto, care oferă mașinii curățare în profunzime în timp ce protejează materialele. Folosește detergent special pentru geamuri, piele, produs de curățare pentru covoare și mănuși de protecție.

Cum se face curățarea pas cu pas

Odată ce ai adunat toate materialele, poți începe curățarea, iar dacă urmezi fiecare pas nu vei rata nici un centimetru al mașinii:

-Scoate covoarele: după ce ai scos gunoiul din mașină, scoate covoarele iar dacă vrei să le speli cu apă și detergent auto, este o idee bună să faci asta de la început pentru a se usca între timp. Scutură covoarele și folosește aspiratorul dacă este cazul în zonele greu accesibile și în funcție de material curăță cu un produs special. Clătește bine și lasă-le să se usuce până finalizezi curățenia.

Aspiră interiorul: folosește accesoriile de la aspirator pentru a curăța bine în zonele greu accesibile, cum este spațiul dintre parbriz și bord sau dintre scaune.

Șterge praful: cu o lavetă din microfibră curăță bordul în detaliu apoi cu șervețele dezinfectante igienizează suprafețele. Astfel previi răspândirea bolilor și te menții sănătos și în siguranță. Nu uita de volan, suporturi pentru pahare și altele.

Șterge geamurile: cu un produs special de curățat pe bază de alcool destinat curățării sticlei și două lavete din microfibră. Pulverizează întâi pe lavetă apoi șterge, pentru a nu se acumula resturile în mașină. Apoi usucă cu laveta uscată.

-Curăță scaunele: folosește aspiratorul pentru a îndepărta firimiturile sau alte resturi, apoi curăță-le cu un produs special.

Deodorizează: poți folosi cărbune activ, odorizant sau uleiuri esențiale pentru un aer proaspăt.

Cât de des ar trebui să cureți mașina

Răspunsul stă în stilul de viață și de condus. Dacă transporți pasageri, s-ar putea să fie nevoie să cureți mai des mașina. Dacă nu, de câteva ori pe an ar putea fi suficient. În rest menține curățenia igienizând parțial zonele folosite mai intens.

Cele mai citite

Ministrul Energiei: România joacă în liga mare. Romgaz intră pe piața de furnizare a energiei

Romgaz devine a doua companie din portofoliul Ministerului Energiei care pătrunde pe piața de furnizare, după Hidroelectrica Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că primele...

Dacia Bigster, disponibilă acum în România: Prețuri, motorizări și echipări

După premiera mondială la Salonul Auto de la Paris din octombrie 2024, Dacia Bigster poate fi comandat începând de astăzi, 9 ianuarie 2025. Prețurile pornesc...

YouTube testează o nouă funcție menită să simplifice procesul de creare a videoclipurilor de tip short

YouTube testează o nouă funcție menită să simplifice procesul de creare a videoclipurilor de tip short, prin transformarea automată a celor mai captivante segmente...
Ultima oră
Pe aceeași temă