19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăEconomieGrupul ArcelorMittal, dispus să vândă Sidex Galați

Grupul ArcelorMittal, dispus să vândă Sidex Galați

Grupul siderurgic ArcelorMittal s-a oferit vineri să vândă mai multe oţelării din Europa, printre care şi combinatul de la Galaţi, în ideea de a obţine aprobările necesare din partea autorităţilor anti-trust ale UE pentru achiziţionarea producătorului italian de oţel Ilva, cea mai mare oţelărie europeană, transmite Reuters.

Pachetul de active pe care ArcelorMittal s-a oferit să le vândă include unităţile ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Galaţi, România, ArcelorMittal Skopje, Macedonia, ArcelorMittal Ostrava, Cehia, ArcelorMittal Dudelange, Luxemburg, şi liniile de zincare numărul 4 şi 5 de la Flemalle; decaparea, liniile de laminare la rece şi ambalaje metalice acoperite din Tilleur, toate acestea de la combinatul de la Liege, Belgia.

“Propunerea de a vinde aceste active este condiţionată de analiza finală şi aprobarea Comisiei Europene dar şi de finalizarea informărilor şi proceselor de consultare cu comitetele de întreprindere locale şi cele la nivel european. Orice vânzare va depinde de finalizarea achiziţionării Ilva. Comisia Europeană ar urma să ia o decizie finală în acest dosar până la data de 23 mai 2018”, a informat ArcelorMittal.

Cu o ofertă de 1,8 miliarde de euro (2,2 miliarde de dolari), ArcelorMittal vrea să preia Ilva, cea mai mare oţelărie europeană. Sindicatele de la Ilva se opun tranzacţiei deoarece se tem că ar putea fi concediaţi mii de angajaţi. În prezent, peste 14.000 de persoane lucrează la oţelărie.

Ilva, aflată în oraşul Taranto din sudul Italiei, producea anual nouă milioane tone de oţel, aproximativ 40% din producţia de oţel a Italiei, şi furniza oţelul pentru producătorii auto, de echipamente electrice şi constructorii de nave. Guvernul italian a preluat, temporar, controlul la oţelăria Ilvo, pentru a supraveghea lucrările de curăţare ale acestei oţelării implicată într-un scandal de poluare.

Grupul ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara.

Cele mai citite

Președintele argentinian, Javier Milei, l-a numit „ asasin” și „ terorist” pe omologul columbian, Gustavo Petro

Diplomații argentinieni vor fi expulzați din Columbia după o serie de insulte din partea preşedintelui argentinian, Javier Milei, care l-a numit "asasin" şi "terorist"...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

GALERIE FOTO. Iubita lui Kevin Trapp a făcut duș în aer liber

Modelul brazilian Izabel Goulart, una dintre cele mai cunoscute iubite de fotbalist din lume, și-a înebunit milioanele de urmăritori de pe Instagram după ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă