11.1 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăEconomieAproape două treimi dintre companii pregătesc noi măsuri de siguranţă

Aproape două treimi dintre companii pregătesc noi măsuri de siguranţă

47% dintre firme intenţionează să introducă permanent munca de acasă pentru rolurile care permit acest lucru, arată cea mai recentă ediţie a sondajului global PwC Covid-19 CFO Pulse.

“Aproape două treimi (64%) dintre companiile chestionate la nivel global pregătesc noi măsuri de siguranţă a angajaţilor pentru a putea reveni la locurile de muncă”, arată cea mai recentă ediţie a sondajului global PwC Covid-19 CFO Pulse.

În acest context, 55% dintre respondenţi spun că vor să reconfigureze spaţiile de lucru pentru a permite distanţarea fizică şi 22% vor să-şi reducă suprafaţa birourilor.

”Majoritatea companiilor au depăşit faza de reacţie pe termen scurt faţă de criza generată de Covid-19, în care s-au concentrat prioritar asupra rezolvării problemelor imediate: siguranţa angajaţilor şi supravieţuirea afacerii.

Acum trebuie să se gândească cum stabilizează activitatea pentru a funcţiona în noua normalitate. O componentă esenţială a acestor planuri o reprezintă redeschiderea birourilor, fabricilor şi a altor spaţii de lucru.

Din acest motiv, primele două măsuri avute în vedere sunt siguranţa la locul de muncă şi reconfigurarea spaţiilor pentru a asigura distanţarea”, a declarat Ionuţ Simion, country managing partner al PwC România, conform News.ro.

Cele mai citite

În timp ce Iohannis se află în Coreea de Sud, Coreea de Nord a simulat un “contraatac nuclear”

Armata din Coreea de Nord a simulat un "contraatac nuclear" împotriva Coreii de Sud, chiar în perioada în care o delegație oficială din România,...

Premierul a cerut ca toate pensiile să fie plătite înainte de Paște

Premierul Marcel Ciolacu i-a cerut marţi, în şedinţa Exectivului, ministrului Muncii Simona Bucura Oprescu să vorbească cu toate băncile din România şi cu Poşta...

Mașinile cu motoare puternice sunt mai predispuse la accidente, conform studiilor – Grafic

Șoferii începători sunt sfătuiți, de obicei, să-și cumpere mașini ieftine cu motoare mici pentru a căpăta experiență de condus și pentru a evita accidentele....
Ultima oră
Pe aceeași temă